Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNL se vratio

Varaždin i Slaven Belupo podijelili bodove

Slaven Belupo je s 25 bodova ostao na sedmom mjestu, a Varaždin je s 23 boda pretposljednji deveti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 27. kola Prve HNL Varaždin i Slaven Belupo su odigrali utakmicu u kojoj pobjednika nije bilo, a konačan rezultat je bio 1:1 (1:0).

Varaždin je poveo u 42. minuti pogotkom Nevena Đuraseka, a izjednačenje i bod Koprivničanima donio je Ivan Delić na samom kraju utakmice, u drugoj minuti sučevog dodatka.

Slaven Belupo je s 25 bodova ostao na sedmom mjestu, a Varaždin je s 23 boda pretposljednji, deveti, s tri boda više i utakmicom više od Lokomotive koja je zadnja. Vodeći Dinamo ima 60 bodova, dva više i utakmicu manje od drugoplasiranog Osijeka. Treća je Gorica s 48 bodova.

U dvoboju momčadi koje se nalaze u borbi za opstanak u elitnom društvu hrvatskog nogometa, Varaždin je bio opasniji i konkretniji u prvom poluvremenu. Već u šestoj minuti je u obećavajućoj situaciji bio Demir Peco nakon Obregonova proigravanja, ali je njegov udarac vratar Slaven Belupa Ivan Filipović uspio zaustaviti i odbiti loptu u korner.

gol expired Što je dopušteno Ronaldu, drugima nije: Pirlo kaznio igrače zbog skandala, a Ronaldo se provukao divider

Pet minuta poslije još jednom su Varaždinci došli u situaciju za postizanje pogotka. Boban je proša po lijevom krilu, ubacio pred vrata za Posavca čiji je udarac glavom bio neprecizan pa je lopta otišla iznad grede.

Minutu poslije je kolumbijski veznjak Obregon imao priliku za precizniji udarac s vrha kaznenog prostora, ali je loše zahvatio loptu pa Filipović nije bio na iskušenju. Što se ne može reći za slobodan udarac Nevena Đuraseka iz 26. minute.

Kapetan Varaždina je pucao s 18 metara iskosa s lijeve strane. lopta je odskočila neposredno ispred Filipovića pa je gostujući vratar prvo ispustio loptu, ali ju je brzom reakcijom ugrabio prije nego što je na nju mogao natrčati netko od domaćih igrača.

Jedini napadački pokušaj Koprivničana vrijedan spomena u prvom poluvremenu dogodio se u 35. minuti. Nemanja Glavčić je pucao iz velike udaljenosti, ali domaći vratar Dinko Horkaš nije dopustio da ga prevari lelujava putanja lopte.

U smiraj prvog dijela Varaždin je došao do pogotka. Antonio Bosec je lošim dodavanjem otvorio priliku za kontranapad domaće momčadi. Đurasek je loptu uzeo u svojoj polovici, vukao ju tridesetak metara, a kad mu nitko od gostujućih braniča nije ušao u blok, sa 18 metara je preciznim udarcem pogodio desni donji kut vrata Slaven Belupa.

gol expired Kapetanska traka koju je Ronaldo bacio u Beogradu prodana za 64.000 eura: Novac ide u dobrotvorne svrhe divider

To je bio Đurasekov drugi pogodak u ovoj sezoni, a treći u dresu Varaždina.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu ponovno je imala domaća momčad, a prednost Varaždina mogao je udvostručiti Kerim Memija. Dobio je odličnu loptu nakon dvostrukog dodavanja s Obregonom te pucao s 11 metara iskosa s desne strane, ali je Filipović odlično reagirao i obranio njegov udarac.

Ulaskom iskusnog Ivana Krstanovića u 65. minuti napadi Slaven Belupa postali su opasniji. Već u prvoj situaciji pred vratima njegov je udarac glavom otišao pokraj vrata.

Centimetri s dijelili Koprivničane od izjednačujućeg pogotka u 70. minuti. Korejac Hyunwoo Kim se nakon udarca iz kuta našao u odličnoj situaciji, dobro pucao glavom, ali je posrnuli vratar Varaždina Dinko Horkaš s poda uspio obraniti udarac i odbiti loptu u vratnicu te tako spasio svoju mrežu.

Četiri minute poslije još se jednom zatresla vratnica domaćeg gola. Ivan Krstanović je odlično proigrao Karla Lulića koji je izašao sam pred Horkaša, ali je sa sedam metara pogodio samo okvir vrata.

gol expired Dirljive Olmove riječi o Hrvatskoj, otkrio i što ga je šokiralo: "Predivno, prelijepo mjesto, moj drugi dom" divider

Bolju igru u drugom poluvremenu Slaven Belupo je okrunio pogotkom u drugoj od tri minute sučevog dodatka. Varaždinska obrana je loše reagirala na jednu visoku loptu upućenu na vrh kaznenog prostora. Do nje je prvi stigao Kamerunac Etoundi koji je odlično poslužio Ivana Delića, a ovaj je s 12 metara pogodio desni donji kut domaćih vrata.

Bio je to pun pogodak za gostujućeg trenera Tomislava Stipića koji je obojicu ključnih igrača u akciji za izjednačujući pogodak uveo u 87. minuti.

Utakmicu u Varaždinu sudio je Osječanin Dario Bel.

U subotnjem nogometnom maratonu na rasporedu su preostale četiri utakmice 27. kola domaćeg prvenstva. U 12.55 sati započet će dvoboj Lokomotive i Hajduka u Zagrebu. Od 15 sati Istra će ugostiti Osijek, a od 17.05 sati započet će dvoboj Šibenika i Hajduka na Šubićevcu. Posljednji dvoboj započinje u 20 sati, a u njemu će Gorica ugostiti Rijeku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider