Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
remi u koprivnici

Slaven Belupo zaustavio Hajduk golom Krstanovića, Splićani opet dobili crveni karton

Hajduk nije uspio doći do pobjede na gostovanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 30. kola Prve HNL Slaven Belupo i Hajduk su u Koprivnici odigrali 1:1, a identičnim rezultatom završio je i susret između Šibenika i Gorice.

Hajduk je poveo u 9. minuti golom Kristiana Dimitrova, a izjednačio je Ivan Krstanović u 66. minuti. Hajduk je od 60. minute igrao bez isključenog Darka Todorovića.

Prije dva tjedna Hajduk i Slaven Belupo su igrali na Poljudu, a domaćin se spasio poraza Umutovim golom za 2:2 u petoj minuti nadoknade. I ovoga puta je Hajduk bio na rubu poraza, ali je s igračem manje osvojio bod.

Hajduk je poveo već u devetoj minuti, a pogodak je nakon kornera glavom zabio Kristian Dimitrov.

Slaven je bio korak do izjednačenja u 24. minuti, međutim Kalinić je obranio Knollov udarac. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je imao još jednu sjajnu priliku, ponovo je pucao Knoll, ali je s crte izbio Todorović.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Teklić je proigrao Umuta koji je pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti kada je Todorović zaradio crveni karton i Hajduk je pola sata prije kraja susreta ostao s igračem manje.

Samo šest minuta kasnije Slaven je izjednačio, a pogodak je postigao Krstanović. Bio je to njegov već 17. gol protiv Hajduka u karijeri.

Raspad Superlige Superliga je zasad propala! Pogledajte što se sve događalo u možda najluđem danu u povijesti europskog nogometa divider

Posljednju priliku na utakmici imao je domaćin u petoj minuti sudačke nadoknade, no Glavčić nije uspio zabiti iz slobodnog udarca.

U prvom susretu ovoga kola Šibenik i Gorica su na stadionu Šubićevac odigrali 1:1 nastavivši svoje serije bez pobjede.

Šibenik je poveo u 40. minuti golom Suada Sahitija, a izjednačio je Younes Delfi u 88. minuti. Dodajmo, kako je domaćin od 87. minute igrao bez isključenog Marcosa Mine.

Bio je to sudar klubova koji su već duže vrijeme bez pobjede. I jedni i drugi nadali su se prekidu crnog niza, no nisu uspjeli. Šibenik je tako produžio niz bez pobjede na 10 ligaških susreta, dok je Gorica nanizala sedam uzastopnih susreta bez slavlja u prvenstvu.

Posljednju pobjedu Šibenik je upisao 10. veljače, a Gorica 28. veljače, zanimljivo oba kluba protiv Istre 1961.

U srijedu igraju Lokomotiva i Varaždin, Istra i Rijeka, te u derbiju drugoplasirani Osijek i vodeći Dinamo.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 67 bodova ispred Osijeka sa 65, dok Gorica na trećem mjestu ima 50 bodova. Slijede Rijeka (48) i Hajduk (44).

Slaven Belupo je šesti sa 31 bodom, dok je Šibenik ostao na sedmom mjestu sa 29 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider