Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika gužva na ljestvici

Rijeka posrnula u Koprivnici: Izgubili važne bodove, izludio ih vratar Slaven Belupa

Gužva u borbi za drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, dodatno se pojačala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke posrnuli su na gostovanju u Koprivnici, gdje su poraženi s 1:0 (1:0) od Slaven Belupa i time izgubili važne bodove u borbi za drugo mjesto.

Junaci pobjede Slaven Belupa bili su strijelac pogotka Brazilac Mateus i vratar Antonio Ježina koji je u niz situacija spašavao svoju mrežu.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 29. minuti, kad je Mateus iskoristio pogrešnu procjenu riječkog braniča Galovića, mirno primio loptu i plasirao je pokraj istrčalog gostujućeg vratara Ivora Pandura.

gol expired Čeka li Zadar širenje koronavirusa? Pogledajte gdje je sve Grigor Dimitrov bio posljednjih dana: Družio se s djecom, igrao košarku... divider

Rijeka je u Koprivnici istrčala u napadačkoj formaciji, imala prednost u posjedu lopte uputila triput više udaraca od domaćina (15:5), od čega je devet lopti išlo u okvir, ali Ježina nijednom nije svladan. Na drugoj strani, Koprivničanima su dva udarca u okvir bila dovoljno za pogodak koji im je donio tri boda.

Najbolji trenuci borbe Emmetta i Burgosa

U dvije situacije su Riječani od glavnog suca utakmice, Zaprešićanina Marka Matoca tražili najstrožu kaznu, ali je nisu dobili. U šestoj minuti je Matoc nakon kontakta Andrijaševića i Ježine pokazao na bijelu točku, ali je nakon pregledavanja snimke promijenio inicijalnu odluku i dosudio samo udarac iz kuta.

U 75. minuti je u kaznenom prostoru Koprivničana pao Domagoj Pavičić, ali Matoc u tom duelu nije vidio prekršaj za kazneni udarac.

gol expired Oglasio se zaraženi tenisač: "Žao mi je ako sam nekoga ugrozio" divider

Dinamo je vodeći sa 72 boda, drugoplasirani Osijek i trećeplasirana Rijeka imaju po 52, a Hajduk je četvrti sa 51 bodom i utakmicom manje u kojoj će gostovati kod petoplasirane Lokomotive (50). Upravo su to četiri momčadi koje će se u preostalih šest kola boriti za drugu poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Posljednje tri pozicije drže Varaždin sa 24 boda, Istra 1961 sa 22 i zaprešićki Inter, koji je sa 17 bodova glavni kandidat za preseljenje u drugoligaško društvo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider