Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško izborena pobjeda

Hajduk blijedom igrom slavio u Varaždinu: Livaja još jednom potvrdio svoju klasu i značaj za Bijele

Hajduk je slavio 0:2 na gostovanju u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju 3. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su u gostima svladali Varaždin s 2:0 (2:0).

Oba pogotka za Splićane postigao je Marko Livaja (29, 45+3).

Varaždinci su puno bolje započeli i mogli su povesti da na vratima nije bilo mladog Hajdukovog vratara Karla Sentića, koji je prošlu sezonu branio za - Varaždin.

Sentić je obranio čiste prilike Elezija i Tekliča, dok je udarac Postonjskog otišao tik pored vratnice. Varaždincima su se promašaji osvetili u 28. minuti, a Hajduk je poveo iz svoje prve ozbiljnije prijetnje kada je Livaja majstorskim i lukavim udarcem iz okreta iznenadio cijelu obranu Varaždinaca.

gol expired VIDEO Livajin show u Varaždinu! Prvo stao na loptu pa zabio kroz noge, a onda izveo još jednu majstoriju divider

Livaja je svoju genijalnost pokazao i u sudačkoj nadoknadi, kada je odigrao dupli pas s Krovinovićem, a Hajdukova zvijezda potkopava loptu i znalački loba Zeleniku za 2-0.

gol expired Liverpool savladao City: Najskuplje pojačanje u povijesti kluba demantiralo sve kritičare sjajnom utakmicom divider

Hrabri Varaždinci nisu se predavali ni u drugom dijelu. Brodić je 49. minuti izbio sam ispred Sentića, ali je neuspješno pokušao lob, da bi u 51. minuti Sentić obranio izravan šut Postonjskog iz kornera i novi pokušaj Brodića dvije minute kasnije. Dojam je da je novi prvoligaš zaslužio bar počasni gol na utakmici. Hajduk u nastavku nije uspio ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru, no sačuvao je prednost bez većih problema te je na kraju proslavio nove bodove sa svojim navijačima.

Vodi Dinamo s 9 bodova, Hajduk je drugi sa šest i utakmicom manje, a Varaždin šesti s tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider