Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
četvrto mjesto

Strašna Istra nastavlja dominirati: Nakon Hajduka pao i Varaždin

Istra 1961 igra sjajan nogomet ove sezone u Prvoj HNL.

Istra 1961 - Varaždin (Foto: Goran Sebelić/Cropix)

Momčad Istre 1961 pred svojim je navijačima svladala Varaždin sa 2:1 (1:0) u prvoj utakmici 20. kola Hrvatske nogometne lige odigranoj u petak u Puli.

Vodstvo domaćoj momčadi donio je Einar Galilea u 42. minuti. U 57. minuti je izjednačio Fran Brodić, a konačnih 2:1 za Istru postavio je Dario Marešić u 89. minuti.

Istra 1961 je sedmom pobjedom u ovoj sezoni došla do 27 bodova te je skočila na četvrto mjesto, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Varaždina i Slaven Belupa, s kojima su Puljani bodovno izjednačeni.

Vodeći Dinamo ima 45 bodova, a najbliži pratitelji aktualnim prvacima su Hajduk sa 38 i Osijek sa 34 boda. Na začelju je Gorica sa devet bodova.

Mislav Oršić Trener Southamptona objasnio zbog čega je poslao Oršića i Ćaleta-Cara u drugu momčad divider

Puljani su imali priliku povesti već u 5. minuti, ali je gostujući vratar Oliver Zelenika obranio kazneni udarac koji je izveo Ante Erceg.

Sudac Fran Jović dosudio je kazneni udarac, kad je Jorgo Pellumbi nakon udarca iz kuta pokušao izbiti loptu iz šesnaesterca, ali je brži na njoj bio domaći branič Mauro Perković, kojega je stoper Varaždina udario.

Erceg je pokušao prevariti Zeleniku sporim zaletom i zastajanjem u posljednjem koraku prije udarca, ali ga je Zelenika pričekao i svojom desnom rukom odbio loptu koja se potom odbila od vratnice.

gol expired Portugalci poslali ponudu za Marina Ljubičića, puno više nego što je Hajduk dobio divider

Nakon početne nadmoći Puljana, od sredine prvog poluvremena Varaždin je počeo ozbiljnije prijetiti, ali gostujući igrači nisu imali dovoljno preciznosti u završnici. Tako su i Tonio Teklić u 29. minuti te Michele Šego u 33. minuti iz obećavajućih situacija pucali pokraj, odnosno preko vrata.

Tu je nepreciznost gostiju Istra uspjela kazniti u 42. minuti. Nakon udarca iz kuta obrana Varaždina nije uspjela izbiti loptu iz svog kaznenog prostora, gdje ju je Einar Galilea dočekao na volej i sa 12 metara zatresao mrežu za vodstvo domaće momčadi, s kojim su dočekali i kraj prvog dijela.

Varaždinci su u drugom poluvremenu preuzeli inicijativu koja im se isplatila već u 57. minuti. Trener gostiju Mario Kovačević na poluvremenu je umjesto Pilja ubacio Lovru Banovca, a on mu je uzvratio za povjerenje ubačajem s desnog boka nakon kojeg je pao pogodak. Banovčevu loptu je na glavu u kaznenom prostoru dočekao Agon Elezi i spustio ju za Frana Brodića koji je naišao u punom trku i sa šest metara volejem svladao nemoćnog Lovru Majkića.

Iako su bili prilično suzdržani i bezopasni za gol Varaždina, Istrani su u 89. minuti došli do pobjedničkog pogotka. Ukrajinac Oleksandr Petrusenko izveo je udarca iz kuta, Alžirac Monsef Bakrar je skočio na 7-8 metara i proslijedio loptu na dalju vratnicu, gdje ju je dočekao Dario Marešić i glavom s tri metra poslao u mrežu.

Pogodak je prvo poništen, jer je pomoćni sudac signaliziro zaleđe, ali je VAR provjerom utvrđeno da je strijelac bio u dopuštenoj poziciji kad mu je lopta upućena.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider