Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u vaterpolskim uvjetima

Gorica iskoristila ponuđeno: Utrpali tri komada drugoj postavi Osijeka

Osijek je odmarao momčad za europske izazove, što je Gorica znala iskoristiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pretposljednjoj utakmici 2. kola Hrvatski Telekom Prve Lige nogometaši Gorice su kao domaćini svladali Osijek s 3:1 (1:0) i ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni.

Dvostruki strijelac bio je senegalski napadač Cherif Ndiaye (35, 75), a jednom je mrežu pogodio Uganđanin Farouk Miya. Utješni pogodak za Osječane postigao je Mirko Marić u 90. minuti.

Gorica se sa četiri boda privremeno probila do 3. mjesta, iza Dinama i Rijeke koji imaju maksimalnih šest bodova iz dva nastupa. Osijek je sa tri boda na šestom mjestu.

Goričani su do prvog pogotka stigli u 35. minuti, kad je Cherif Ndiaye izborio priliku između dvojice prilično statičnih i sporih osječkih braniča, pojurio sam prema vrataru Ivušiću i preciznim udarcem pogodio njegov desni donji kut.

Imali su domaći priliku nekoliko minuta poslije povećati vodstvo, ali je Ivušić obranio udarac Kristijana Lovrića s 10-ak metara.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Na drugi pogodak domaća momčad čekala je do 53. minuti. Tada se po desnoj strani probio Matija Dvorneković, ubacio u sredinu, gdje se najbolje snašao Farouk Miya i udvostručio prednost Gorice.

Svaku neizvjesnost oko pobjednika ovog dvoboja otklonio je Ndiaye svojim drugim pogotkom u 75. minuti. Lovrić se probio po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu na peterac, a na pravom mjestu bio je 23-godišnji Senegalac.

Poraz Osijeka u 90. minuti uspio je ublažiti Mirko Marić u 90. minuti.

Goričani su imali 18 udaraca na utakmici, Osječani samo sedam, što zorno pokazuje koja je momčad pokazala više želje za pobjedom. Osijek je nastupio s gotovo cijelom drugom postavom, trener Dino Skender rekao je uoči utakmice da je prioritet uzvrat protiv sofijskog CSKA-a u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Ivan Vučković iz Zagreba.

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider