Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derbi sredine HNL-a

VIDEO Slaven Belupo pobijedio nakon dva mjeseca, majstorija Krstanovića

Slaven Belupo se ovom pobjedom nije pomaknuo na ljestvici Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom subotnjem susretu 33. kola Prve HNL nogometaši Slaven Belupa svladali su na svom stadionu Goricu s 2-1 iako su gosti vodili do 72. minute.

Relativno rano su poveli Velikogoričani golom Babeca, ali se u završnici dogodio preokret. Prvo je u 72. minuti najiskusniji među domaćim igračima, 39-godišnji Ivan Krstanović, umješno reagirao te je petom zabio za 1:1, dok je u 81. Tomislav Božić glavom pogodio za 2:1.

Gorica je brzo povela. U 19. minuti je pogriješio Paracki, a poklon su iskoristili Cruz i Hrvoje Babec te je potonji zatresao domaću mrežu.

HNL golovi: Slaven Belupo - Gorica 0:1 (Babec)

I prije tog pogotka Slaven Belupo je bio nešto energičniji na travnjaku, a primljeni pogodak dodatno je razbudio domaći sastav koji je napadao i dominirao do kraja prvog poluvremena. Nije imao Slaven Belupo veliki broj pravih prilika, no Crnac, a pred kraj prvog dijela i Zvonarek, ozbiljno su zaprijetili Kotarskom.

Mladi Zvonarek je imao još bolju šansu u 49. minuti, ali je i u tom slučaju kao pobjednik izašao gostujući vratar Kotarski. I kada je izgledalo da su utihnuli napadi domaćina dogodilo se izjednačenje.

HNL golovi: Slaven Belupo - Gorica 1:1 (Krstanović)


U 72. minuti majstorski je reagirao Ivan Krstanović koji je petom proslijedio loptu u mrežu za svoj 115. prvenstveni pogodak u karijeri. Asistirao mu je Hoxha.

Ni deset minuta kasnije dogodio se potpuni preokret. Kvržić je ubacio, a u velikoj gužvi se najbolje snašao Božić i glavom pogodio za potpuni preokret. U sudačkoj nadoknadi Babec je zabio svoj drugi pogodak, za 2:2, ali izjednačenje se nije dogodilo zbog igranja rukom gostujućeg igrača Jovičića. Kasnije je još i Zapata zabio za 3:1, ali je i taj pogodak poništen zbog zaleđa.

HNL golovi: Slaven Belupo - Gorica 2:1 (Božić)


 

Slaven Belupo je tako pobijedio nakon dva mjeseca te je u tom razdoblju, u sedam prvenstvenih utakmica, upisao dva remija i pet poraza. Gorica je četvrtu utakmicu u nizu ostala bez pobjede (dva neodlučena rezultata i dva poraza).

Gorica je ostala šesta, dok je Slaven Belupo sedmi i ima šest bodova manje od Velikogoričana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider