Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA KRIZA U GORICI

VIDEO Lokomotiva pobijedila Goricu koja je upisala peti poraz u nizu

Važna pobjeda Lokomotive u 25. kolu Prve HNL protiv Gorice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Lokomotive svladali su Goricu sa 2:0 (1:0) u utakmici 25. kola Prve HNL, koja je u subotu odigrana u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Vodeći pogodak za Lokomotivu postigao je Sandro Kulenović u 18. minuti, uz pomoć gostujućeg braniča Steenvoordena. Lokomotiva je u 60. minuti imali priliku udvostručiti prednost, ali je vratar Gorice Dominik Kotarski obranio kazneni udarac Josipu Pivariću. Ipak, u 72. minuti "lokosi" su došli do vodstva 2:0, a strijelac je bio Marko Dabro.

gol expired VIDEO Rijeka zaustavila niz Hajduka i slavila peti put u zadnjih šest susreta na Poljudu divider

Lokomotiva je osmom pobjedom došla do 32 boda i učvrstila se na petom mjestu tablice, ispred šestoplasirane Gorice i sedmoplasiranog Slaven Belupa koji imaju po 29 bodova. Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 50 bodova, jednim više uz utakmicu manje od drugoplasiranog Osijeka. Hajduk je treći sa 47, a Rijeka četvrta sa 46 bodova, s time da i Splićani imaju utakmicu manje.

HNL golovi: Lokomotiva - Gorica 1:0 (Kulenović)

Lokomotiva je nakon maksimirskog remija s Dinamom nastavila pozitivan niz i došla do druge pobjede u proljetnom drugom dijelu prvenstva protiv Gorice koja se ne može izvući iz serije poraza. Šestu utakmicu zaredom momčad Krunoslava Rendulića ostala je na 29 bodova osvojenih u prvih 19 prvenstvenih kola.

Nije momčad iz Velike Gorice bila inferiorna Lokomotivi, ali su napadači domaće momčadi bili konkretniji i efikasniji, a ponekad i sretniji, kao što je to bilo u 18. minuti kod vodećeg pogotka "lokosa".

Branimir Cipetić je u kontranapadu pretrčao 50-ak metara po desnom boku, došao do suparničkog kaznenog prostora i ubacio na visinu peterca, gdje je Sandro Kulenović u skoku nadvisio Steenvoordena te uputio udarac glavom. Napadač Lokomotive je gađao lijevi kut, a lopta se od Steenvoordenovog potiljka odbila i završila u gornjem desnom kutu pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Dominika Kotarskog koji se ispružio koliko je mogao, ali nije uspio spriječiti pogodak.

To je bilo dovoljno domaćoj momčadi da s prednošću dočeka drugo poluvrijeme. Lokomotiva je od početka drugog dijela krenula po udvostručenje prednosti. Već u 50. minuti je Dabro bio u kaznenom prostoru i pao nakon kontakta ramenima s Prširom, ali je sudac Kulušić to ocijenio ispravnim startom.

HNL golovi: Lokomotiva - Gorica 2:0 (Dabro)

U nastavku akcije Fruk i Kalik su na suprotnoj strani pokušali ugroziti Nevistića, ali su oba udarca završila u bloku. Četiri minute poslije opet sporna situacija. Dabro je izbio sam pred vratara Kotarskog, prebacio ga, ali prebacio i vrata. No, Kotarski je u pokušaju zaustavljanja lopte naletio na Lokomotivnog napadača.

Četiri minute je trajala VAR provjera je li Dabro bio u zaleđu i je li to bio kontakt za kazneni udarac, da bi na kraju domaća momčad dobila priliku za drugi pogodak, a Kotarski javnu opomenu. No, vratar Gorice je odlično pročitao namjeru Josipa Pivarića i obranio udarac nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu.

gol expired Cristiano Ronaldo objavio poruku koja ne ide u prilog Putinovom napadu na Ukrajinu divider

Ono što Dabro nije uspio napraviti u 54. minuti, učinio je 18 minuta poslije. Na 25 metara od gola driblingom se riješio Mitrovića i Steenvoordena, izbio sam pred Kotarskog i hladnokrvno poslao loptu u donji desni kut za konačnih 2-0. Bio je to njegov 11. prvenstveni pogodak kojim se probio na treće mjesto ljestvice strijelaca Prve HNL.

 

Tablica HNL-a

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider