Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neočekivano

Težak kiks Dinama: Gorica oduzela Modrima važne bodove, Hajduk može doći na četiri boda

Nitko nije očekivao kiks Dinama protiv najlošije momčadi prvenstva.

Ante Čačić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Prvi i posljednji sastav HNL-a Dinamo i Gorica na stadionu u Maksimiru u susretu 18. kola odigrali su 0:0.

Dinamo je dominirao od samog početka susreta, a mreža Gorice zatresla se već u 2. minuti kada ju je pogodio njezin bivši igrač Špikić. On je sa 12-13 metara iskosa s lijeve strane pospremio jedan sretni odbojanac Baniću iza leđa.

Hrvatska - Belgija Hrvatska rutinski svladala Belgiju i zadržala teoretske šanse za četvrtfinale divider

No uključila se VAR soba te glavnom sucu Strukanu signalizirala da je u začetku akcije Ristovski napravio prekršaj prilikom osvajanja lopte, pa je Špikićev pogodak opravdano poništen.

Nemoć u napadu Dinama

Kolika je bila terenska nadmoć Dinama, pokazuje i podatak kako je lopta više od 80 posto vremena bila u posjedu domaćih. No bio je evidentan izostanak individualne kvalitete u samom vrhu napada nakon prodaje Oršića i Petkovićeve ozljede, pa je vratar Gorice Banić tek sporadično bio prisiljavan na intervencije.

Domagoj Duvnjak Sukob na rukometu: Hrvati uzvratili sramotnim Dancima na tribinama, Duvnjak se smijao divider

Najbliži pogotku bio je stoper Šutalo u 69. minuti kada je pucao glavom pod gredu, no Banić je uspio vršcima prstiju odbiti loptu u okvir gola.

Bio je to drugi susret Gorice pod vodstvom novog trenera Željka Sopića i drugi put je utakmica završila bez pogodaka. I dok su Goričani u srijedu na svom terenu protiv Varaždina bili bliži pobjedi, u završnici susreta nisu realizirali niti 11-erac, u Maksimiru su se ograničili na čvrstu obranu koja je ovoga puta uspjela izdržati do kraja.

Southampton VIDEO Dron prekinuo utakmicu Oršićevog Southamptona: Sudac poslao igrače u svlačionicu divider

Vodeći Dinamo sada ima 42 boda, sedam više od drugog Hajduka, dok je Gorica i dalje na dnu s devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika.

 

Uskoro opširnije!

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider