Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zahuktava se četveroboj

Velika četvorka i dalje unutar pet bodova: U idućem kolu svi gostuju osim Hajduka

Kompletirano je 27. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

Iza nas su tri četvrtine Prve HNL, odigrano je 27 od 36 kola, a situacija u borbi za naslov prvaka i dalje je ista onakva kakva je bila i prije ove prvenstvene runde.

Vodeći je Dinamo s istim brojem bodova i boljom gol-razlikom u odnosu na drugoplasirani Osijek, trećeplasirana Rijeka zaostaje dva boda, a Hajduk pet.

Treba reći kako najveći hrvatski klubovi, koji su u ovom kolu odmjerili snage na Poljudu i odigrali bez golova, imaju utakmicu manje u odnosu na Osječane i Riječane. Radi se o zaostalom susretu devetog kola, taj derbi Hajduk i Dinamo će odigrati u srijedu 20. travnja.

Osijek i Rijeka propustili priliku za prvo mjesto

Njihov remi u ovom kolu nisu uspjeli iskoristiti preostali takmaci u borbi za titulu. Rijeka je senzacionalno izgubila kod Hrvatskog dragovoljca dok Osijek u Gradskom vrtu nije uspio pronaći put do Goričine mreže.

Perić šokirao Rijeku i drugi put

Što se idućeg kola tiče, ono ne donosi neki novi okršaj klubova iz velike četvorke, ali nema sumnje da će biti itekako zanimljivo. Poslije ovoga će nastupiti dvotjedna reprezentativna pauza pa će klubovi za vikend loviti nove bodove kako bi u što boljoj poziciji dočekali preostali, završni juriš na titulu.

Od klubova koji pretendiraju na naslov prvaka, vodeći tercet će na gostovanja dok će Hajduk jedini biti domaćin u 28. kolu. Splićani će na Poljudu ugostiti Lokomotivu, a prije te utakmice u subotu će Rijeka u goste Gorici.

Nedjelja donosi gostovanja trenutno bodovno poravnatog dvojca na vrhu: Dinamo ide kod Slaven Belupa, Osijek u Šibenik.

Prva HNL, raspored 28. kola:

PETAK
Hrvatski dragovoljac - Istra 1961

SUBOTA
Gorica - Rijeka
Hajduk - Lokomotiva

NEDJELJA
Slaven Belupo - Dinamo
Šibenik - Osijek

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider