Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva domaća pobjeda

VIDEO Senzacija u Kranjčevićevoj: Hrvatski dragovoljac nokautirao Rijeku!

Hrvatski dragovoljac i Rijeka otvorili su nedjeljni program 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliko iznenađenje u 27. kolu Prve HNL: Hrvatski dragovoljac je pobijedio Rijeku s 2:1!

Posljednjeplasirani sastav i gotovo sigurni budući drugoligaš upisao je tako prvo slavlje na domaćem terenu u ovoj sezoni (oba dosadašnja trijumfa Hrvatskog dragovoljca bila su ostvarena u gostima, kod Slaven Belupa i Šibenika).

Junak pobjede posljednjeg sastava lige bio je Karlo Perić, koji je postigao svoja prva dva prvoligaška pogotka u 24. i 50. minuti, dok je Prince Ampem u 74. minuti uspio tek ublažiti neočekivani poraz Rijeke.

Oba pogotka Perić je psotigao nakon asistencija Karrice. U 24. minuti lijevo krilo Hrvatskog dragovoljca je uputilo prizeman centaršut kojega je upravo oko bijele točke dočekao Perić i preciznim prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Perić zabio za vodstvo Dragovoljca

Početkom nastavka Karrica se ubacio u kazneni prostor Rijeke, sjurio se do gol-aut linije i zatim povratnom loptom pronašao Perića u srcu kaznenog prostora, a ovaj je ponovno odlično reagirao i udarcem iz prve još jednom svladao Labrovića.

Perić povećao prednost Dragovoljca

Imao je Hrvatski dragovoljac prilike i za povećanje vodstva, a nakon što ih nije iskoristio, Rijeka je uspjela unijeti neizvjesnost u završnicu preko svog pričuvnog igrača Ampema koji je u 74. minuti lijepo prihvatio loptu na 15-ak metara od gola, istovremeno si ju pridigavši na udarac kojim je 'probio' Marića na domaćim vratima.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Rijeka je umalo stigla do poravnanja, domaća obrana nije se najbolje snašla te je jedan igrač Hrvatskog dragovoljca nespretno zahvatio loptu koja se od vratnice odbila do Drmića, ali i najbolji strijelac Rijeke je s dva metra promašio vrata.

Ampem smanjio zaostatak Rijeke

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider