Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspored im ide na ruku

Kolo koje je presudilo u borbi za naslov prvaka? Dinamo je sada ogromni favorit

32. kolo moglo bi se pokazati presudnim u raspletu uzbudljive HNL sezone. Osijek je teško stradao od Rijeke, Hajduk protiv Slavena odigrao samo 0:0, što je znao iskoristiti Dinamo. Doduše, dugo su Modri lomili Goricu, ali kasnim golom, Ante Čačić uspio je startati pobjedom. Aktualnom prvaku tako se ponovno smiješi obrana naslova.

Porazom Osijeka i tek remijem Hajduka, otvorila se Anti Čačiću prilika da već u prvoj utakmici - u slučaju pobjede nad Goricom - napravi veliki korak prema naslovu. A u povratničkom debiju na modroj klupi iskusni trener krenuo je promjenom formacije i s Komnenom Andrićem umjesto Brune Petkovića u vrhu napada.

Energija dinamovaca bila je primjetno bolja nego u posljednje vrijeme. Od samog starta nametnuli su se Gorici, stvarali šanse, ali i promašivali. Ili je branio raspoloženi Dominik Kotarski na domaćim vratima. Definitivno je Dinamo živnuo sa sustavom 4-2-3-1.

"Ja mislim da Dinamu najbolje odgovara ovaj sustav igre, koji su jedno vrijeme napustili. Ja sam se danas odlučio za njega, pokazalo se da je dobro, igrači se komotno u tom sustavu osjećaju. To su pokazali s raspoloženjem, na koji način su prihvatili to", izjavio je novi trener Dinama po završetku susreta.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio tražiti gol. Vrijeme je odmicalo, na semaforu je i dalje stajalo 0:0, ali nisu gosti gubili glavu. Čak i nakon što se već u ozbiljnoj mjeri razbranio Kotarski. Čačić je kasnije imao samo riječi hvale o svojim igračima:

"Čestitam im zbog toga što su zaista ušli vrlo dobro u utakmicu, činili su sve da kroz 90 minuta budu ti koji će gospodariti terenom. Mislim da smo gledajući cijelu utakmicu bili apsolutno bolji, da smo stvorili dosta prilika. Činjenica da je najbolji možda sudionik utakmice bio domaći vratar, govori tome u prilog", naglasio je Čačić.

Dinamo četiri kola prije kraja povećao prednost

Trud se Dinamu konačno isplatio četiri minute prije kraja. Tada ništa nije mogao ni sjajni Kotarski. Tolić je nekako uspio prebaciti za Arijana Ademija, koji iz prve pogađa vratnicu, ali onda potvrđuje gol i slatku pobjedu Dinamovaca. Kapetan je tako još jednom potvrdio što znači Dinamu, a slavlje njega i suigrača najbolje pokazalo koliko im je stalo, ali i laknulo.

Jer Dinamo je četiri kola prije kraja povećao prednost ispred Osijeka na pet bodova te ispred Hajduka na šest bodova. A u posljednje četiri utakmice čekaju ga Lokomotiva i Šibenik, dok mu dva konkurenta, Osijek i Hajduk, stižu na Maksimir.

Jasno je kako aktualni prvak ponovno drži sve u svojim rukama i puno toga moralo bi se poklopiti da ipak ostane bez titule...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider