Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVAKA ČAST, STEVE

Protivnici u Ligi nacija odali nam poštovanje, ali Škot je otišao korak dalje: "Bilo bi nam čast opet igrati protiv Modrića"

Svi hrvatski protivnici u Ligi nacija imaju jako dobro mišljenje o našoj reprezentaciji.

Hrvatska najesen kreće u novi pohod u Ligi nacija, a najjači protivnik u skupini bit će Portugal.

Iako je Portugal na neki način crna mačka Vatrenih, respekt te velesile prema svjetskog bronci posebno se ističe iz rečenica Roberta Martineza. Čovjeka kojeg su Vatreni oprostili s Mundialom u Katru dok je vodio Belgiju.

Obožavatelj hrvatskog nogometa, ali i države

"Veliki sam obožavatelj Hrvatske. Ne samo hrvatske nogometne reprezentacije nego hrvatske nacije. Često sam ljetovao u Hrvatskoj i dobio sam osjećaj kolika ste sportska nacija.

Reprezentacija Portugala Martinez je donio Portugal kakav se čekao godinama, Škoti su bili hit Euro kvalifikacija divider

Posao koji je Zlatko Dalić napravio je impresivan. Kreirao je nevjerojatan momčadski DNK. U nogometu koji igra Hrvatska je nešto u čemu možete uživati kao navijač", rekao je Martinez.

Martinez je veliki štovatelj Marcela Brozovića kojem je posebno honorirao prošlu sezonu i dao mu glasove za najboljeg na svijetu u Fifinom izboru.

''Marcelo Brozović je imao nevjerojatnu sezonu u Interu. Igrao je finale Lige prvaka. Sada je u novom klubu, ali i dalje sjaji i pokazuje kakav je igrač", objasnio je svoj izbor.

Poljaci rade smjenu generacija, Škoti su uvijek opasni

Poljsku i dalje predvodi jedan od najvećih centarfora 21. stoljeća, Robert Lewandovski. Poljaci idući mjesec preko razigravanja traže nastup na Euru, a u Katru su ispali u osmini finala.

''Sve momčadi u grupi su jako dobre. Mislim da imamo šanse jer imamo novu, mladu momčad. U budućnosti ćemo igrati dobar nogomet", riječi su poljskog izbornika Michala Probierza.

Al Bulayhi i Brozović VIDEO Saudijac ušao u okršaj s Brozovićem pa požalio: Marcelo uzvratio jednom odgojnom divider

Tu su i Škoti. Tradicionalno neugodni za Vatrene.

"Ovo nam je prvi nastup u A grupi Lige nacija. Bit će teško, jer smo ''mala momčad'' u ovoj grupi. Ipak, napredovali smo od onog susreta s Hrvatskom na Euru", rekao je škotski izbornik Steve Clarke.

Clarke bi se, kao i mnogi, volio još jednom okušati protiv hrvatskog kapetana.

''Kao trener govorim uvijek svojim igračima - morate igrati protiv najboljih igrača. Ako je Luka još uvijek kondicijski spreman i želi igrati, bila bi nam čast zaigrati protiv njega", dodao je.

I mi to znamo dobri naš Steve, neka ga još…pa da gledamo opet neki čarobni vanjski felš na Hampden Parku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider