Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRUNO LOVREK

Protiv Hajduka karijeru je završio posljednji član šampionske momčadi koja je iznenadila cijelu državu

Kruno Lovrek odigrao je svojih posljednjih 19 minuta u karijeri na utakmici Hrvatskog Kupa između Tehničara i Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je proteklih nekoliko godina igrao niželigaški nogomet, Kruno Lovrek bio je aktivan sve do današnjeg susreta protiv Hajduka, kad je napustio igru u 19. minuti, uz ovacije publike na stadionu u Cvetkovcu.

Tako je ovaj 43-godišnji nogometaš posljednji susret odigrao u klubu čiji je bio član, ali gdje sigurno smatra da je mogao i morao dati više. Član Hajduka bio je u sezoni 2004./05., ali je upisao tek dva ligaška pogotka.

Ta čudesna sezona 2001./02.

Zato je svoje najbolje dana dao NK Zagrebu, čiji član je bio u dva navrata, a najviše svi pamtimo sezonu 2001./02. To je ona sezona u kojoj je Zagreb iznenadio Dinamo, Hajduk i ostatak lige te osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Bila je to jedna sjajna ekipa predvođena nažalost pokojnim Zlatkom Kranjčarom, a Lovrek je do danas bio posljednji aktivni igrač iz te fenomenalne generacije. Većina njih istu je završila već godinama unazad.

Ono što je posebno zanimljivo kod te momčadi je formacije 4-2-3-1, koja je tada tek bila rijetko korištena nova formacija, ali Cico ju je fenomalno iskoristio uz igrače kakve je imao te Zagreb nije imao samo rezultat nego i uistinu fenomenalnu napadačku igru.

Tamo su bili vratari Vladimir Vasilj i Vatroslav Mihačić, a obranu su držali Ivica Pirić, Josip Bulat, Vedran Ješe, Goran Stavrevski, Mario Osibov i Emir Spahić. Glava veznog reda bio je Ibrahim Duro, a društvo su mu pravili Hrvoje Štrok, Dalibor Poldrugač, Frane Čačić i Predrag Šimić, dok su opaku ofenzivu uz Lovreka činili Antonio Franja, Petar Krpan, Admir Hasančić i Ivica Olić.

Uistinu sjajna ekipa koja je od danas kompletno u mirovini. Lovreku čestitamo na tome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider