Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠKAKLJIVO PITANJE

Prosinečkog pitali za koga bi navijao da igraju Dinamo i Zvezda: ''Uvijek sam iskren''

Robert Prosinečki dobio je zanimljivo pitanje u intervjuu za medij iz susjedne BiH.

Robert Prosinečki (Foto: Josip Moler/Cropix)

Legendarni Žuti, Robert Prosinečki igrao je za velike svjetske klubove poput Reala i Barcelone, ali i Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo, koji je u to vrijeme nosio ime Croatia.

Za intervju u Glasu srpske iz susjedne BiH Prosinečki je odgovorio na pitanje za koga bi navijao da se sada susretnu dva njegova bivša kluba, Dinamo i Crvena zvezda.

Dinamo ili Zvezda?

''Uvijek sam iskren u životu. Moj pokojni tata vratio se iz Njemačke da bi mu sin igrao u Dinamu. To je tako. Spletom okolnosti njegov sin nije igrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu zvezdu. Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo'', rekao je Robi.

Prije manje od mjesec dana Žuti je posjetio još jedan bivši klub, engleski Portsmouth, gdje je dočekan ovacijama.

Ovih se dana njegovo ime pak veže u grčki Aris iz Soluna.

''Ništa nismo konačno dogovorili. Samo sam bio na razgovoru, a sad ćemo vidjeti što će biti. Njihov trener ostaje do kraja sezone, Aris je u doigravanju. Imaju još devet utakmica i na to su fokusirani. Što se mene tiče, još volim raditi trenerski posao. Prazan sam ako ne radim. Nije lako naći pravi posao. Uglavnom se vrte svi isti. Može se dogoditi taj Aris. Grčka liga je jaka, a ako ne bude tamo to, naći ćemo nešto. Nije stvar u novcu, ali stvarno to volim.''

Modrić ili Savićević?

Prosinečki je upitan i za usporedbu Luke Modrića i Dejana Savićevića.

''Teško mi je govoriti. Luka je potpuno drugačiji tip igrača od Deje. Dejo nije bio veznjak koji je igrao za momčad, on je riješio problem. To je velika razlika.''

''U modernom nogometu dominira Lukina inteligencija koju rijetko koji igrač ima. Prepoznaje problem i lako izlazi iz njega. Zna kada treba ubrzati, a kada usporiti. S druge strane, Dejo nije mogao igrati jedan na jedan, nego jedan na pet, što kod Luke nećete vidjeti. Luka je dokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice i nastavlja sa svojim godinama. Malo igrača poput njega živi za nogomet i toliko se odriče'', zaključio je tu temu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider