Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žuti otvoreno o ''problemu''

Prosinečki uperio prstom u krivca za stanje u HR nogometu: ''Ne smijemo biti nojevi''

Izbornik Azerbajdžana Robert Prosinečki otvoreno je rekao što misli o stanju u hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji rezultati i igre hrvatske nogometne reprezentacije opet su pokrenuli priču o ozračju u hrvatskom nogometu. Većinom kod onih koji su gurali glavu u pijesak praveći se kao da je dosad sve bilo super argumentirajući to primarno dobrim rezultatima reprezentacije.

No niti je reprezentacija ostvarila dobar rezultat na Euru niti je igra nakon toga bila na nivou igračkom arsenala kakvog posjeduje momčad koju vodi - Ante Čačić. Posljednja Modrićeva izjava oko nedostatka naboja u reprezentaciji pokrenula je dublju analizu njegovih riječi kojih on možda i nije bio svjestan.

KOMENTAR Čačić doveo Hrvatsku na rub provalije: Tko ga je postavio treba otići zajedno s njim

Nije naboj nestao samo u reprezentaciji, nego što je još važnije – oko nje. A njega nema već neko vrijeme i svi znamo zbog koga. A u takvom stanju rezultate je teško ostvarivati.

''Duže vremena atmosfera nije dobra''

U razgovoru za Sportske novosti Robert Prosinečki je otvoreno rekao što misli o trenutnom stanju u hrvatskom nogometu. Iako ga neki vide uskoro na klupi reprezentacije Hrvatske, a ne Azerbajdžana, Žuti ne želi sapunati klupu Ante Čačića. Čak tvrdi kako micanje izbornika možda i nije rješenje problema.

No sljedeće riječi legendarnog nogometaša sigurno će odjeknuti.

''Ne smijemo biti nojevi i gurati glavu u pijesak. Nisu sređene stvari u hrvatskom nogometu. Zbog toga se ovo događa, iz toga proizlazi baš sve. To je, po meni, istina. Kompletno ozračje je loše, to je bit problema. Ne možeš u lošem ozračju pobjeđivati, imati rezultate. Za sve to netko je krivac', rekao je Prosinečki za SN te dodao na temu ''rješenja problema''.

''Netko je krivac što reprezentativci svjedoče na sudu prije utakmica reprezentacije. Pa ne sudi se nikome zato što je sve bilo dobro, što je sve u redu. Pa ne može se više samo pričati i raspravljati u rukavicama, ukupna atmosfera nije dobra. Duže vremena nije dobra. Onda se to mora reflektirati.''

Prosinečki je rekao je kako je sve ovo tek posljedica cijele atmosfere. Zato bi možda šteta bilo da Žuti sjedne na klupu dok su u sedlu oni zbog kojih je atmosfera takva kakva je. Nadamo se kako će on biti dio neke druge, ljepše priče.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider