Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele još dva pojačanja

Zvučno pojačanje na Rujevici: Bivši igrač Juventusa i Man Cityja potpisao za Rijeku

Rijeka je našla napadačko pojačanje za nastavak sezone, a još se čekaju novi bek i veznjak.

Valerij Božinov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rijeka je blizu dovođenja jednog od najzvučnijih pojačanja u svojoj povijesti. Valerij Božinov prošao je liječnički pregled i potpisao za Rijeku, javlja riječki Novi list.

Bivši bugarski reprezentativac prava je ptica selica: 31-godišnji napadač u karijeri je igrao za 14 različitih klubova, među kojima su i Juventus, Manchester City i Partizan. Karijeru je počeo u Lecceu gdje je stigao još kao 14-godišnjak, a zadnji klub bio mu je švicarski Lausanne-Sport. Za bugarsku reprezentaciju odigrao je 43 utakmice i zabio šest golova.

''Izuzetno sam motiviran, da nije tako, ne bih bio ovdje- Upoznao sam svlačionicu, suigrače, prilagodba je brža zbog jezika. Rijeka i Opatija su čudesni. Zasad sam u Ambasadoru, čekam rasplet i tražim stan. Nakon potpisa ugovora'', rekao je Božinov.

Prema izvještajima Novog lista, Božinov je na pripremama pokazao upitnu fizičku spremu na kojoj još treba poraditi, ali i igračku klasu, te bi Rijeci mogao biti veliko pojačanje u nastavku sezone. Podsjetimo, aktualnog prvaka napustio je prvi napadač Mario Gavranović koji je pojačao vodeći Dinamo.

Osim Božinova, Rijeka želi u svoje redove dovesti još dva pojačanja: lijevog beka Marina Leovca iz grčkog PAOK-a i veznjaka Srđana Grahovca iz Astane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider