Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dug prijelazni rok

Prometno u hrvatskom nogometu: Brojni odlasci i dolasci, što igrača, što trenera

SuperSport HNL je započeo, a ubrzo će i Prva liga, a rosteri nisu niti blizu složeni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvoligaš Slaven Belupo doveo je u svoje redove Arba Manaja, 24-godišnjeg napadača s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja.

gol expired Dinamo čeka specijalno iznenađenje: "Skoplje već gori, stigla je velika pomoć iz Albanije i s Kosova" divider

Manaj je u karijeri branio boje kosovskih klubova Dukagjini i Trepče za koje je u 52 utakmice postigao 24 pogotka te turskih drugoligaša Keciorengucia, Balikesirspora i Bandirmaspora za koje je u 48 nastupa postigao 18 pogodaka.

Treba naglasiti i da je za reprezentaciju Kosova skupio tri nastupa, od kojih dva u lipnju prošle godine te je postigao jedan pogodak.

„Sretan sam što sam potpisao ugovor sa Slaven Belupom. Znam sve o ligi i klubu. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi momčadi i da ću joj svojim igrama pomoći da ostvari što bolje rezultate“, rekao je po potpisu ugovora Manaj.

Prva liga nije krenula, ali već je zanimljivo

Svi već znamo da je zaprešićki Inter stavio ključ u bravu, a upravo je taj potez povukao lavinu drugih za sobom. Croatia iz Zmijavaca mora brže, bolje složiti konkurentnu momčad za drugi razred našeg nogometa, a razigravanje za preostalo mjesto u Drugoj ligi igrati će Trnje i Hrvatski Vitez.

gol expired Ništa od HNL-a, a niti od Bliskog istoka: Domagoj Vida odlučio gdje nastavlja karijeru divider

Mladi Lovro Banovec nastaviti će svoj nogometni put u Varaždinu nakon što je dobio slobodne papire propašću Intera. Talentirani Banovec igra na poziciji desnog krila, a prošle godine je u 26 nastupa postigao sedam pogodaka i pridodao tri asistencije.

Zoran Tomić, nekadašnji igrač i trener Cibalije i donedavni sportski direktor vinkovačkog kluba odlučio se povući s funkcije s 1. kolovozom, a navodno ne odlazi zbog neslaganja s klupskom politikom, već smatra da je postigao svoje ciljeve i ugradio dobre temelje za budućnost kluba. Pomalo čudno zvuči jer je proveo samo dva mjeseca na funkciji sportskog direktora, ali nadajmo se da je Cibalija na pravom putu.

gol expired Kultni klub ne želi plesati samo jedno ljeto: Doveli već 12 igrača za ostanak u Premier ligi divider

Kustošija još traži trenera nakon što je Dinko Jeličić odlučio poći u avanturu na Bliski istok, a već ima iskustva rada u arapskom svijetu kada je vodio iranski Foolad Yazd u sezoni 2014./2015. Iskusni brk Ilija Lončarević novi je sportski direktor Kustošije nakon što je na svoju ruku napustio mjesto voditelja nogometne škole Slaven Belupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider