Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šamar za FIFA-u?

Procurili novi dokazi: Ekvadoru ipak prijeti diskvalifikacija sa Svjetskog prvenstva?

Samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva, Ekvador bi mogao biti izbačen.

Byron Castillo (Foto: Afp)

Prije gotovo tri mjeseca FIFA je potvrdila da će Ekvador nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, odbacivši tako tvrdnje Čilea da su u kvalifikacijama koristili igrača koji ne ispunjava uvjete, ali sada su procurili dokazi koji bacaju novo svjetlo na cijeli događaj.

Čileanski nogometni savez priopćio je ljetos da ima dokaz da je Ekvadorac Byron Castillo rođen u Tumacu u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu General Villamil Playas 1998., kako stoji u njegovim službenim dokumentima.

Castillo sve otkrio istražiteljima

Njihove tvrdnje potvrdio je Sportsmail, koji je danas objavio audio snimku intervjua koji je Castillo dao istražiteljima Ekvadorskog nogometnog saveza prije gotovo četiri godine, a u tom je intervju otkrio nekoliko važnih detalja.

Jasno je rekao da je rođen 1995. godine, a ne 1998. kako stoji na njegovom rodnom listu u Ekvadoru. Osim toga, otkrio je svoje puno ime, Bayron Javier Castillo Segura, koje pak odgovara podacima iz njegovog kolumbijskog rodnog lista.

Također, istražiteljima je detaljno opisao odlazak iz kolumbijskog grada Tumaca u Ekvador kako bi nastavio nogometnu karijeru, a otkrio je i ime ekvadorskog poduzetnika koji mu je "sredio" novi identitet.

Upisao 8 nastupa u kvalifikacijama za Katar

Inače Castillo je igrao u osam od 18 kvalifikacijskih utakmica Ekvadora. Da su Ekvadoru oduzeti bodovi za utakmice u kojima je igrao Castillo, ostao bi bez plasmana u Katar.

"Nakon analize podnesaka svih zainteresiranih strana i razmatranja svih predočenih elemenata, FIFA-ina disciplinska komisija odlučila je zatvoriti postupak pokrenut protiv Ekvadorskog nogometnog saveza", poručila je krovna nogometna organizacija početkom lipnja, a hoće li ovi dokazi pokrenuti novi postupak, uskoro ćemo saznati.

Pokažu li se ovi navodi istinitim, bio bi to ogroman šamar FIFA-i, ali i Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se za dva mjeseca igra u Kataru.

Inače, ekvadorska nogometna reprezentacija nalazi se u skupini A s domaćinom Katarom, Engleskom i Iranom. Upravo bi Ekvador trebao zaigrati protiv domaćina na otvaranju Svjetskog prvenstva...

Tablica skupine A Svjetskog prvenstva

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider