Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cristiano najgori u klupskoj povijesti

Marcelo izvukao Real i Ronalda: Kraljevi u 86. do pobjede

Real Madrid iščupao je pobjedu protiv Valencije nakon što je Cristiano Ronaldo promašio jedanaesteac za 2:0, a Dani Parejo postigao golčinu iz slobodnjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida pred svojim su navijačima u 35. kolu španjolskog prvenstva svladali Valenciju sa 2-1 (1-0), a pobjedu im je donio Marcelo golom u 86. minuti, te se "kraljevski klub" probio na vrh prvenstvene ljestvice.

Već u drugoj minuti Santi Mina je mogao zalediti Santiago Bernabeu, ali iz dva pokušaja nije uspio svladati Keylora Navasa. Prvo je pucao u njega, a potom u vratnicu.

Real Madrid je do vodstva stigao u 27. minuti, kad je s desne strane ubacio Dani Carvajal, a Cristiano Ronaldo neometan glavom sa 7-8 metara poslao loptu u mrežu.

U 56. minuti Ronaldo se i drugi put mogao upisati među strijelce, nakon što je Parejo u kaznenom prostoru povlačio Luku Modrića i skrivio kazneni udarac. No, brazilski vratar Diego Alves pročitao je Portugalca i po treći put u karijeri mu obranio jedanaesterac. Ronaldo mu je samo jednom uspio zabiti sa bijele točke. Bio je to 24. obranjeni jedanaesterac za Alvesa u karijeri i šesti u ovoj sezoni.

Recimo i da je Ronaldo po 10. put u dresu Real Madrida promašio kazneni udarac, čime je zasjeo na prvo mjesto u klupskoj povijesti. Dosada je dijelio prvo mjesto s Hugom Sanchezom (9).

Kad nije Real, zabila je Valencia. Daniel Parejo je u 82. minuti sjajno izveo slobodan udarac i pogodio gornji desni kut Realovih vrata za 1-1. Međutim, samo četiri minute poslije ponovno su se veselili navijači Reala. Marcelo se sjurio s lijeve strane prema kaznenom prostoru i desnom nogom pogodio suprotan kut za pobjedu Reala, kojom je madridski klub ponovno zasjeo na prvo mjesto ljestvice s tri boda prednosti pred Barcelonom, koja večeras gostuje kod Espanyola. Valencia je sa 40 bodova ostala na 12. mjestu.

Luka Modrić je igrao do posljednje minute, kada ga je Zidane uz ovacije s tribina povukao iz igre, a recimo i da je kapetan hrvatske reprezentacije u 82. minuti zaradio žuti karton.

Real Sociedad je pobjedom nad Granadom 2-1 ponovno zasjeo na šeso mjesto koje vodi u kvalifikacije Europa lige. Granada je i teoretski izgubila sve izglede za očuvanje prvoligaškog statusa. Vela i Juanmi bili su strijelci za domaću momčad, a Kolumbijac Adrian Ramos za goste.

Španjolska - 35. kolo

Real Sociedad - Granada 2-1
(Vela 45, Juanmi 84 / Ramos 65)

Real Madrid - Valencia 2-1
(C. Ronaldo 27, Marcelo 86 / Parejo 82)

Las Palmas - Atletico M. (sub, 18.30)
Espanyol - Barcelona (sub, 20.45)

U nedjelju i ponedjeljak će igrati:
Osasuna - Deportivo (ned, 12.00)
Betis - Alaves (ned, 16.15)
Eibar - Leganes (ned, 18.30)
Celta Vigo - Athletic Bilbao (ned, 20.45)
Malaga - Sevilla (pon, 21.00)
 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider