Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osmi gol sezone

Rakitić zabio za tri velika boda Barce i vraćanje na vrh Primere!

Nogometaši Barcelone slavili su u gradskom derbiju protiv Espanyola s 3:0, čime su ponovno pretekli Real Madrid na prvenstvenoj ljestvici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić zabio je svoj osmi pogodak sezone u Primeri u vrijednoj 3:0 pobjedi Barcelone kod gradskog rivala Espanyola. Bilo je to jedno od gostovanja od kojih je Barcelona strahovala, no u konačnici je golovima Luisa Suareza i našeg reprezentativca prošla neokrznuta.

Barcelona je s tri boda dostigla Real na vrhu prvenstvene ljestvice, ali i dalje Kraljevi imaju utakmicu manje na svom kontu (gostovanje kod Celte).

Nakon siromašnog prvog poluvremena Barcelona se razgoropadila u nastavku. Luis Suarez je iskoristio loše vraćanje lopte Jurada svom vrataru, što je ispala idealnom asistencijom za Urugvajca koju je u takvim situacijama nemilosrdan egzekutor.

Barcelona je udvostručila vodstvo u 76. minuti. U brzom kontranapadu Lionel Messi je u pravom trenutku gurnuo loptu prema Ivanu Rakitiću, a hrvatski reprezentativac mirno pospremio loptu pokraj nemoćnog vratara Diega Lopeza. Konačnih 3-0 postavio je Suarez svojim drugim pogotkom.

Ovom pobjedom Barcelona se vratila na čelo ljestvice, gdje je nekoliko sati boravio Real Madrid koji je na domaćem travnjaku jedva s 2-1 pobijedio Valenciju. Madriđani ipak imaju jednu utakmicu manje uz jednak broj bodova. Na trećem mjestu je Atletico koji je sa uvjerljivih 5-0 prošao gostovanje u Las Palmasu.

Real Sociedad je pobjedom nad Granadom 2-1 ponovno zasjeo na šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije Europa lige. Granada je i teoretski izgubila sve izglede za očuvanje prvoligaškog statusa.

Španjolska - 35. kolo

Real Sociedad - Granada 2-1
(Vela 45, Juanmi 84 / Ramos 65)

Real Madrid - Valencia 2-1
(C. Ronaldo 27, Marcelo 86 / Parejo 82)

Las Palmas - Atletico M. 0-5
(Gameiro 2, 18, Saul Niguez 17, Thomas 72, Torres 90+1)

Espanyol - Barcelona 0-3
(Suarez 50, 87, Rakitić 76)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider