Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ozlijedio se suarez

Barcelona pala u Baskiji nakon čudesnog pogotka legende Athletic Bilbaa - Aduriza!

Barcelona je na otvaranju nove sezone gostovala kod Athletic Bilbaa i poražena je s 1:0.

Galerija Razočarani igrači Barcelone (Foto: AFP) Ozljeda Luisa Suareza (Foto: AFP) Aduriz slavi pogodak (Foto: AFP) +2 Razočarani igrači Barcelone (Foto: AFP)

Prvak Španjolske Barcelona poražen je na startu nove sezone Primere. U susretu 1. kola na gostovanju kod Athletic Bilbaa Katalonci su poraženi s 1:0.

Čudesni pogodak odluke postigao je 38-godišnji Aduriz u 89. minuti utakmice, samo minutu nakon što je ušao u igru kao džoker s klupe. Capa je ubacio loptu u kazneni prostor s desne strane napada, a Aduriz ju je gotovo škaricama neobranjivo poslao pored nemoćnog Ter Stegena. 

Da stvar bude još i gora za Barcelonu iz igre je zbog ozljede morao izaći Luis Suarez i to već u 37. minuti prvog poluvremena. Ozlijedio je list desne noge, zbog čega ga je trener Ernesto Valverde izvadio iz igre, iako je Urugvajac želio nastaviti. To mu je prvi puta da je zamijenjen u prvom poluvremenu od dolaska u Barcu...

Podsjetimo, za susret nije konkurirao Lionel Messi koji je također ozlijeđen. Ovom ozljedom strateg Barcelone imat će daleko više briga kako posložiti svoju momčad u nadolazećim susretima.

Prvo poluvrijeme bolje je otvorio rastrčani Athletic, te je Marc-Andre ter Stegen u dva navrata sjajno obranio pokušaje domaćina. Prije izlaska Suarez je pogodio vratnicu, a kasnije je i njegova zamjena Rafinha zatresao gredu.

U nastavku susreta odmah je u igru ušao Ivan Rakitić, čime je vezni red Barcelone odmah postao kompaktniji i sigurniji. U drugih 45 minuta Barcelona je bila osjetno bolja, ali nije uspjela zabiti pogodak, što je u konačnici kaznio Athletic već spomenutim fenomenalnim golom Aduriza.

Katastrofa za Real samo dan uoči nove sezone u kojoj je Zidane najavio rušenje Barcelone Eden Hazard na treningu Reala (Foto: AFP) Eden Hazard zabija Salzburgu (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +2 Eden Hazard s dresom Reala bez broja (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider