Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odazovite se apelu

Teška bolest se vratila, Nikoli treba pomoć: Traži se darivatelj matičnih stanica!

Teška bolest ponovno se vratila i dovela hrvatskog nogometaša Nikolu Pokrivača u novu borbu za život.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijatelji Nikole Pokrivača odaslali su javni apel kojim se traži darivatelj matičnih stanica. Jedini je to način da se spasi život našeg poznatog nogometaša. Podsjetimo, Nikoli se, nažalost, po treći put vratila teška bolest, o kojoj je svojedobno progovorio u javnosti.

Zdrav čovjek ima tisuću želja, bolestan samo jednu. To najbolje zna Pokrivač koji je već odigrao najvažniju utakmicu života, točnije, borio se za život. A sve je počelo 2015-te, kada su dotad nikada bolesnog Nikolu nalazi šokirali.

"Kada prođeš kroz tako nešto, 100 stvari ti se vrti po glavi i na stvari gledaš drugačije. Meni se to dogodilo, ali nitko ne zna kako. Barem mi sportaši prolazimo kroz te liječničke preglede, živim zdravo, zdravo jedemo. Nikad ne znaš kada i što te može zadesiti", ispričao je Pokrivač prije godinu dana.

Iako je izgledao da je dobio bitku, bolest se, nažalost, vratila, a Nikola nema mnogo opcija. Potreban mu je darivatelj matičnih stanica. Stoga njegovi prijatelji i obitelj apeliraju na sve koji mogu ili žele pomoći da se tipiziraju u Zakladi Ana Rukavina ili Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, kako bi njemu ili drugima spasili život.

"U tom trenutku mi ništa nije bilo bitno osim zdravlja. Samo da se izliječim ako je ikako moguće. Nisam smio ni potrčati", ispričao je hrvatski nogometaš.

Prije 11 godina Ana Rukavina i rečenica ''Želim život'' pokrenula je Hrvatsku. Od srca želimo da se i ovaj apel hrabrog Nikole čuje te da ovo bude njegov finalni obračun s bolešću. Nova TV je organizirala akciju upisa u registar koja će se održati na stadionu u Varaždinu, u petak 9-tog svibnja, od 10 do 12 sati te istog dana u Sv. Martinu na Muri od 15:20 do 17:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider