Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapitalni poslovi

Real kreće u rekonstrukciju svlačionice: Velika zvijezda odlazi, s Mbappeom očito neće ići tako glatko

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti želi se riješiti balasta u svlačionici. Istovremeno, gleda prema ljetu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid ovog siječnja neće puno kupovati, naglasak će biti na potpisima – kako onima za raskid ugovora, tako i po pitanju pojačanja koja bi se trebala priključiti na ljeto.

Prvi potezi koje će povući struka Kraljevskog kluba tiču se odlazaka dvojice igrača koji već dugo na Santiago Bernabeuu nisu u prvom planu, a kojima na ljeto istječe ugovor i trener Carlo Ancelotti ne računa na njih.

Riječ je o Garethu Baleu i Iscu, tandemu koji je svojedobno žario i palio u dresu Reala, naročito u ono doba kad su se nizali naslovi u Ligi prvaka pod vodstvom Zinedinea Zidanea. Budući da obojica imaju veliku plaću i da pritom ne doprinose apsolutno ništa, u Realu bi rado željeli postići s njima sporazumni raskid ugovora i pustiti ih da kao slobodni igrači počnu tražiti novi klub, piše Marca.

Kad je riječ o dolaznim transferima, tu je i dalje broj jedan na listi prioriteta Kylian Mbappe. Francuz dugo već koketira s Realom, želja predsjednika Florentina Pereza prerasla je gotovo u opsesiju i jasno je da će Kraljevski klub sve učiniliti kako bi osigurao potpis trenutno najtraženijeg svjetskog nogometaša.

Mbappeu na ljeto istječe ugovor s PSG-om i dosad je odbio nekoliko pariških ponuda za produljenje, ali, kako piše AS, ne želi odmah u prvim danima siječnja uletjeti u pregovore s Realom. Pričekat će Mbappe ožujak, da prođe okršaj osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Reala, a onda će donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Nešto lakše bi trebali ići pregovori oko Anthonyja Rüdigera. Njemačkom reprezentativcu iz redova Chelseaja uskoro završava ugovor, on želi otići, Real ga želi dovesti i zasad je jedina prepreka realizaciji tog posla preveliki jaz između onog što Rüdiger želi i što Real nudi. To je, pak, situacija koja se obično lagano riješi, uz poneke sitne kompromise s obje strane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider