Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preživio veliku opsadu

Real pobijedio, slavio - Klopp: Dugo je bila 0:0, a onda prava drama na kraju

Na današnji dan prije sedam godina odigrana je utakmica koja je nalikovala na pravu jurnjavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji dan travnja 2013. godine na Santiago Bernabeuu donio je revanš polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund.

Dvoboj je i prije početka nudio dozu intrigantnosti jer Borussia je u prvoj utakmici na krilima fenomenalnog Roberta Lewandowskog slavila s 4:1, pri čemu je Poljak postigao sva četiri zgoditka.

Realu je trebalo 3:0, s tim rezultatom izborili bi finale na temelju pogotka postignutog u gostima.

Uragan Reala u završnih 10-ak minuta urodio plodom

Jurnjava je započela od prve minute, ali stvari nisu otišle u željenom smjeru za Kraljevski klub. Nijemci su preživjeli opsadu u prvom poluvremenu, a zatim i u nastavku dugo čuvali svoju mrežu, sve do 83. minute kada je Karim Benzema bio strijelac.

Pet minuta kasnije poentirao je i Sergio Ramos i ušlo se u pravu dramu, utakmica je potrajala još više od pet minuta prije negoli je engleski sudac Howard Webb odsvirao kraj.

Tadašnji trener Borussije Jürgen Klopp i svi navijači dortmundskog kluba mogli su odahnuti.

Finalna potvrda i nagovještaj Kloppove klase

Ovaj konačni trijumf, eliminacija Reala i ulazak u finale Lige prvaka bile su svojevrsna potvrda Kloppove vrijednosti i kapaciteta.

Jasno, on je i ranije napravio sjajan posao osvojivši dvije godine zaredom (2011. i 2012.) Bundesligu s Borussijom, ali plasman u finale najjačeg klupskog natjecanja bio je onaj završni touch koji je nedostajao da zaokruži sliku o karizmatičnom Nijemcu čiji najbolji trenerski dani tek dolaze. Što se, uostalom, potvrđuje proteklih nekoliko godina otkako je preuzeo Liverpool...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider