Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarni vratar

VIDEO Prije dvadeset godina pao je jedan od najluđih autogolova Bundeslige: Hrvat u glavnoj ulozi

Tomislav Piplica je jedanaest godina nosio dres Energia Cottbusa u Bundesligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni vratar Tomislav Piplica najveći je trag ostavio u Energie Cottbusu. Jedanaest godina je nosio dres njemačkog kluba, a na današnji dan prije dvadeset godina postigao je najpoznatiji autogol u povijesti Bundeslige.

Bilo je to na prvenstvenoj utakmici protiv Borrussije Monchengladbach, njegova momčad je imala vodstvo od 3:2, a onda je došla 85. minuta i pogreška koja je obilježila njegovu karijeru za cijeli život. 

Bio je to udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila njegovog suigrača i promijenila smjer. Piplica je pogrešno procijenio let lopte, mislio je da će ići preko vrata, ali je završila u njegovoj mreži, i to na komičan način.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Piplica postigao kultni autogol samo dan nakon svog rođendana.

"Nemoguće je objasniti taj autogol protiv Gladbacha. Nisam vidio da je lopta pogodila mog suigrača i mislio sam da ide preko grede. Slabo sam to procijenio. Tog dana je bilo svega, sunca, vjetra i kiše. Vratio sam se korak ispd grede i nisam vidio gol", objasnio je Piplica za N1 pa nastavio:

Komični autogol Tomislava Piplice možete vidjeti OVDJE.

"Poslije su mnogi špekulirali da je to namjerno ili nije namjerno, ali tko god igra nogomet, neka to pokuša napraviti namjerno", zaključio je Piplica koji je prve nogometne korake napravio u Iskri iz Bugojna, a onda je nosio dres nekolicine hrvatskih klubova poput Samobora, Zagreba i Segeste.

Iz sisačkog kluba je otišao u ljeto 1998. godine i potpisao za Energie Cottbus gdje je stekao kultni status.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider