Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vratio se neuer, bolje da nije...

Blamaža svjetskih prvaka u pripremi za obranu naslova: Nijemci poraženi, Portugal bez Ronalda izgledao jako dobro

Pripreme za obranu naslova svjetskog prvaka ne teku prema planu reprezentacije Njemačke...

Arnautović protiv Neuera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni svjetski prvaci Nijemci gostovali su kod Austrije u Klagenfurtu u sklopu prijateljskog ogleda ususret Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako je nastupila u gotovo najjačem sastavu, Njemačka je poražena s 2:1 uz vrlo neuvjerljivu predstavu.

Elf je poveo u 11. minuti preko Mesuta Ozila, koji je iskoristio pogrešku domaće obrane i zabio za vodstvo. Rezultat se nije mijenjao do 53. minute, a onda je ubačaj Alabe iz kuta iskoristio Hinteregger i gromovitim udarcem iz vrlo malog kuta poslao loptu u nebranjeni dio njemačkog gola, koji je branio povratnik među vratnice nakon operacije - Manuel Neuer.

AUSTRIJA - NJEMAČKA 2:1

U 69. minuti utakmice Lainer je dočekao jedno dijagonalno ubacivanje prema gol-aut liniji, poslao je povratnu loptu prema Schopfu, koji ju je provukao pored Neuera za vodstvo i konačan rezultat.

Njemački izbornik Joachim Low isprobao je praktički sve najbolje igrače koje je imao na raspolaganju, no u konačnici je Austrija pobijedila, imala više udaraca prema golu (14-8, 7-4 u okvir) i više kornera (5-3). Njemačka je bila jedino uspješnija u posjedu lopte (64-36), no to se moglo i očekivati.

Aktualni europski prvak Portugal gostovao je u Bruxellesu kod Belgije i to bez pomoći najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Utakmica je završila početnim rezultatom - 0:0.

U prvih 45 minuta Portugalci su izgledali jako dobro i jako opasno, te su uputili čak devet udaraca prema golu Belgije, dok je domaćin imao svega četiri pokušaja.

Belgija je krenula s najjačim sastavom u utakmicu, no on je u potpunosti razočarao, pa je izbornik Roberto Martinez odmah u poluvremenu promijenio četvoricu igrača. Belgijanci su živnuli malo na početku drugog dijela, no promjene nije bilo.

Kako je utakmica odmicala tako je igra Portugala pomalo opadala, no na kraju ostaje dojam da je Belgija podbacila, pogotovo u prvom dijelu, a Portugal pokazao da se može itekako dobro nositi s moćnim reprezentacijama i bez svojeg najboljeg igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider