Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne izgleda dobro...

Francuzi se poigrali domaćinom Svjetskog prvenstva: Rusi se opet spašavali blamaže

Nakon Brazilaca i francuski su se nogometaši poigrali s domaćinom Svjetskog prvenstva ovoga ljeta.

Mbappe protiv Rusije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manje od tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Rusija izgleda jako loše. Nakon uvjerljivog 0:3 poraza od Brazila, Rusi su danas ponovno primili tri pogotka, ovoga puta od Francuske. Doduše zabili su jedan i to nakon lijepe kontre.

Francuska je bila bolja u svim segmentima igre, a slavila je pogocima Kyliana Mbappea i Paula Pogbe. Mladi napadač PSG-a postigao je dva pogotka i izgledao je nezaustavljivo na lijevoj strani francuskog napada. Pogba je pak postigao prekrasan pogodak iz slobodnog udarca s više od 25 metara udaljenosti.

Strijelac jedinog pogotka u dvije prijateljske utakmice za Rusiju bio je Smolov, kojem je asistirao Smolnikov.

Do početka Svjetskog prvenstva Rusija će odigrati još dvije prijateljske utakmice, protiv Austrije i Turske. Francuska će pak imati još tri provjere i to protiv Irske, Italije, te SAD-a.

Japanci se pripremaju u belgijskom gradu Liegeu, a u utorak su tamo poraženi od Ukrajine s 1:2. Autogol Naomichi Ueda (21) i gol Aleksandra Karavajeva (69) donijeli su Ukrajincima vrijednu pobjedu, dok je strijelac za Japance bio Tomoaki Makino (41). Japan na SP-u igra u skupini s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom.

Sudionik SP-a Iran pobijedio je u austrijskom Grazu Alžir s 2:1 pogocima Sardara Azmouna (12) i Mehdija Taremija (19), dok je za Alžirce smanjio Farouk Chafai (56).

Gruzija je pobijedila Estoniju s 2:0 golovima Jemala Tabidzea (6) i Valerija Kazaišvilija (34), dok je Litva u Erevanu slavila protiv Armenije s 1:0 golom Ovidijusa Verbickasa (45). Kosovo je nakon pobjede nad Madagaskarom (1:0) u utorak slavila protiv još jedne afričke seleckije Burkine Faso golovima Vedata Muriqia (73) i Edona Zhegrove (90).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider