Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UPRAVLJAO JE "CRAZY GANGOM"

Preminuo Joe Kinnear, trener najluđe momčadi u novijoj povijesti nogometa

U 77. godini preminuo je proslavljeni nogometni trener Joe Kinnear.

Joe Kinnear i Vinnie Jones (Foto: Guliver Images)

Nešto stariji ljubitelji engleskog nogometa sigurno neće ostati ravnodušni na izraz Crazy Gang. Riječ je o momčadi Wimbledona iz druge polovice osamdesetih i tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Možemo reći kako su postojala dva Crazy Ganga, a najistaknutiji član oba bio je Vinnie Jones. Onaj drugi, koji je čak sedam godina s klupe vodio i kontrolirao njihove osebujne temperamente, bio je Joe Kinnear.

Sedam godina na klupi i rezultati za povijest

Bivši irski reprezentativac preuzeo je Wimbledon 1992. godine, ne baš značajnog životopisa, kao bivši izbornik Indije i Nepala te privremeni trener Doncastera.

No napravio je nešto što je rijetko tko mogao zamisliti. Uveo je točno dovoljnu količinu reda da momčad poznatu po gruboj igri, prljavim potezima, ali i ludim tulumarenjima izvan terena dovede u red, pa je već u svojoj drugoj sezoni osvojio šesto mjesto u Premier ligi. To mu je donijelo naziv menadžera sezone.

U Wimbledonu je proveo punih sedam sezona i još dvaput završavao u gornjoj polovici. Nažalost, u proljeće 1999. godine doživio je infarkt te se na kraju sezone povukao. Već iduće sezone Wimbledon je ispao iz Premier lige, a nekoliko godina kasnije se i ugasio.

Vraćao se triput, ali nije to više bilo to

Vraćao se još triput na klupu, 2001. u Lutonu, gdje je proveo nešto više od dvije godine, 2004. u Nottingham Forestu, gdje je proveo osam mjeseci, te 2008., kad mu je posljednji posao u karijeri, onaj u Newcastleu, potrajao pet mjeseci.

Nakon toga se umirovio te do smrti više nije bio blisko vezan uz nogomet, ali za navijače i simpatizere Wimbledona zauvijek će ostati legenda. 

Kao i za legendarnog Vinnieja Jonesa, koji se od trenera na lijep način oprostio na Instagramu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider