Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počivao u miru

Preminuo je Mino Raiola, najpoznatiji nogometni menadžer, vijest je objavila njegova obitelj

Mino Raiola je bio menadžer Ibrahimovića, Haalanda i mnogih drugih zvijezda.

Galerija Mino Raiola

U 55. godini preminuo je Mino Raiola, objavila je njegova obitelj na službenom Instagram profilu.

Raiola je menadžer mnogim planetarno popularnim nogometašima, od Zlatana Ibrahimovića preko Paula Pogbe, Marca Verrattija pa do Erlinga Brauta Haalanda i Matthijsa de Ligta.

Poruka obitelji

"Mino se do kraja borio istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kada bi zastupao naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim, a nikada to nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću. Zahvaljujemo svima na ogromnoj podršci koju smo dobili u ovim teškim trenucima i molimo za poštivanje privatnosti obitelji i prijatelja u ovom trenutku tuge", objavila je njegova obitelj.

Hajduk - Dinamo (juniori) Hajduk pobijedio Dinamo u derbiju i pobjegao mu na šest bodova razlike divider

Raiola je rođen 4. studenog 1967. godine na jugu Italije, a kad je imao samo godinu dana, njegovi roditelji su se preselili u Nizozemsku, u grad Haarlem. Tamo je igrao nogomet do svoje 18. godine, kada je prestao i nedugo potom zaplovio u menadžerske vode.

Nedved i posebno Ibrahimović - poslovi koji su lansirali Raiolu

Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća bio je, kao zaposlenik agencije Sports Promotions, posrednik u transferima nekoliko poznatih nizozemskih nogometaša u talijanske klubove (Bryan Roy, Marciano Vink, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Michel Kreek).

Nakon što je sam odlučio otvoriti menadžersku agenciju, prvi veliki transfer bio mu je prijelaz Pavela Nedveda iz Sparte Prag u Lazio.

gol expired Ronaldo emotivnom objavom svijetu pokazao novorođenu kćer, još nije otkrio ime divider

Pravi uzlet prema vrhu svjetskog nogometa Raiola je doživio, kako je i sam znao reći, suradnjom sa Zlatanom Ibrahimovićem. Dok je Ibra igrao za Ajax, često je znao svraćati u njegovu pizzeriju u Amsterdamu i tu se rodilo prijateljstvo koje je kasnije preraslo u suradnju koja je Raioli otvorila vrata do mnogih igrača svjetske klase.

Raiola je bio poznat kao iznimno tvrd pregovarač. Znao je kako kod svih transfera izvući maksimalnu korist i za igrače i za sebe. Zbog toga su ga igrači obožavali, dok među čelnicima klubova upravo iz tog razloga baš i nije bio najpoželjnija osoba. 

U četvrtak, ovog tjedna, proširila se vijest o smrti Raiole, ali je vrlo brzo sam menadžer demantirao takvo što navodeći, diljem društvenih mreža, kako je s njim sve u redu i kako je „drugi put u posljednje vrijeme oživio“. Naime, i ranije su kružile priče o njegovoj smrti, od siječnja kada je hospitaliziran te je obavio zahtjevnu operaciju na plućima.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider