Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal pao s igračem manje

Dramatičan kraj prve utakmice Premierlige u 2022.: Manchester City do pobjede u 93. minuti!

Arsenal je ugostio Manchester City, konačan rezultat je 1:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka obrani naslova prvaka Engleske pobjedom 2:1 (0:1) na gostovanju kod Arsenala, do koje su stigli preokretom u drugom poluvremenu i golom Rodrija duboko u sučevom dodatku na kraju dvoboja.

Prva utakmica engleske Premierlige u 2022. odigrana je na Emirates stadionu, gdje su se prvi veselili domaći navijači kad je u 31. minuti Bukayo Saka zatresao mrežu Manchester Cityja. No, gosti su došli do preokreta u nastavku.

Sudac Stuart Attwell je uz pomoć VAR-a dosudio kazneni udarac koji je u 56. minuti realizirao Riyad Mahrez i izjednačio na 1:1. Samo dvije minute poslije Arsenal je bio blizu novog vodstva, ali je Martinelli umjesto nebranjene mreže pogodio gredu s nekoliko metara.

Samo nekoliko trenutaka poslije Arsenal je ostao s igračem manje, jer je Gabriel zbog prekršaja na sredini terena zaradio drugi žuti karton.

Brojčanu prednost je Manchester City iskoristio tek u trećoj minuti sučevog dodatka, kad je Rodri dobro reagirao na jednu odbijenu loptu i iz neposredne blizine je poslao u mrežu za 11. pobjedu u nizu Guardioline momčadi. Time je prekinut Arsenalov niz od četiri uzastopna trijumfa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider