Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica

Chelsea razbio Tottenham u gradskom derbiju: Kovačić odigrao sjajnu utakmicu i asistirao za pogodak

U gradskom derbiju 5. kola Premierlige Chelsea je upisao dominatnu pobjedu protiv Tottenhama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 5. kola engleske Premierlige Chelsea je kao gost uvjerljivo svladao Tottenham Hotspur sa 3:0 (0:0).

Nakon ravnopravnog prvog poluvremena, Chelsea je s dva rana pogotka početkom nastavka preusmjerio utakmicu u svoju korist.

Prvo je veteran Thiago Silva (49), koji će za tri dana napuniti 37 godina, bio najviši u skoku pred domaćim golom nakon udarca iz kuta, da bi osam minuta potom udarac Kantea (57) s više od 20 metara pogodio blok domaćih igrača i završio u mreži.

Dodavač Kanteu u toj akciji bio je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić koji je danas odigrao sjajnu utakmicu.

Konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio je Rudiger (90+2) nakon lijepe akcije i asistencije Wernera.

Asistenciju Matea Kovačića možete vidjeti ovdje.

Kovačić je odigrao svih 90 minuta za Chelsea koji se pridružio Liverpoolu i Manchester Unitedu na vrhu ljestvice sa po 13 bodova.

Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica kako su Chelsea i Liverpool u prvih pet kola postigli iste rezultate, međusobno su igrali 1:1, a u preostala četiri kola su pobjeđivali identičnim ishodima.

Nakon tri uvodne pobjede od po 1:0, ovo je drugi uzastopni 0:3 poraz Tottenhama koji je sada sedmi s devet bodova.

Ranije u nedjelju je suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H Europske lige West Ham United u dramatičnoj utakmici na svom terenu izgubio od Manchester Uniteda sa 1:2 (1:1).

Iako je West Ham poveo u 30. minuti susreta, već pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo svojim četvrtim pogotkom u trećem nastupu za United stvari vraća na početak.

United je poveo u 89. miinuti susreta pogotkom Jessea Lingarda koji je označen glavnim krivcem za debakl Manchester Uniteda na otvaranju Lige prvaka protiv Young Boysa.

No, glavni junak mančesterske momčadi bio je španjolski vratar David De Gea koji je obranio udarac Marku Nobleu s bijele točke, kapetanu West Hama koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru.

Čak pet i pol godina nije uspio obraniti kazneni udarac, 40 puta su ga uspijevali prevariti, ali danas je napokon prekinuo crni niz i tako donio velika tri boda svojoj momčadi.

Obranu španjolskog vratara možete vidjeti ovdje.

Inače, Nikola Vlašić je krenuo od prve minute u sastavu West Ham Uniteda te je imao ulogu lažne devetke. Iz igre je izašao u 67. minuti susreta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider