Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Son postigao golčinu

Perišić asistent u slavlju Tottenhama: Lampard nastavio loš niz Chelsea, Kovačić u ulozi kapetana

Totteham je slavio 2:1 protiv Brightona u sklopu 30. kola Premier lige.

Perišić i Kane (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za prvi pogodak Tottenham Hotspura u 2:1 (1:1) domaćoj pobjedi protiv Brighton and Hove Albiona u susretu 30. kola engleskog prvenstva.

Perišić je proslijedio loptu do korejskog napadača Sona koji je u 10. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut. Brighton je potom bio bolja momčad, poništen mu je pogodak Mitome zbog navodnog igranja rukom, onda je Dunk u 34. miniti glavom poravnao na 1:1 da bi početkom nastavka gostima poništen još jedan gol nakon što je udarac Welbecka na putu prema mreži pogodio MacAllistera.

gol expired Slovenski mediji: Čeferin je lažirao biografiju, po ovome ne bi se niti mogao kandidirati za predsjednika! divider

Na kraju je pogodak pao na drugoj strani, Kane je u 79. minuti dobio odličnu loptu od Hojbjerga i udarcem sa 16 metarazakucao loptu u mrežu.

Perišić je igrao do druge minute sudačke nadoknade za Tottenham koji je ostao peti sa 53 boda, tri manje od trećeg Newcastle Uniteda i četvrtog Manchester Uniteda koji su također upisali pobjede u subotu. Manchester United je u prvom susretu dana 2:0 na svom Old Traffordu svladao Everton dok je Newcastle kao gost preokretom 2:1 dobio Brentford. Brighton je, pak, ostao sedmi sa 46 bodova.

Bayern - Freiburg Bayern se osvetio za ispadanje iz Kupa i pobjedom zadržao prvo mjesto u Bundesligi divider

Chelseaju nije pomogla nova promjena trenera, Frank Lampard je svoj novi mandat na klupi Plavih započeo 0:1 (0:1) porazom na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa, a Mateo Kovačić je odigrao čitav susret za Chelsea u ulozi kapetana. Jedini gol na utakmici postigao je Matheus Nunes preciznim udarcem iskosa u 31. minuti.

Chelsea je 11. na ljestvici sa 39 bodova, dok je Wolverhampton skočio na 12. mjesto sa 31 bodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider