Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
De Bruyne razvalio

City u ludoj utakmici došao do preokreta u sudačkoj nadoknadi: Kovačić i Gvardiol odigrali svih 90 minuta

Nogometaši Manchester Cityja došli su do vrijedne pobjede na gostovanju kod Newcastlea 2:3 u 21. kolu Premier lige.

Kovačić, De Bruyne i Gvardiol (Foto: Afp)

Aktulani engleski i europski nogometni prvak Manchester City došao je do pobjede 3:2 na gostovanju kod Newcastle Uniteda, a kreator preokreta bio je povratnik u momčad Kevin De Bruyne.

City je poveo u 26. minuti odličnim pogotkom Bernarda Silve, koji je petom skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja Kylea Walkera. Newcastle je iz dva kontranapada izvedena u razmaku od dvije minute već prije kraja prvog poluvremena preokrenuo rezultat.

U 35. minuti je Alexander Isak pobjegao gostujućoj obrani i s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežicu pokraj nemoćnog vratara Ortege koji je već u 8. minuti morao zamijeniti ozlijeđenog Brazilca Edersona.

Samo dvije minute poslije po lijevom boku je pobjegao Anthony Gordon i po Isakovom receptu pogodio isti kut za 2:1.

U 64. minuti Pep Guardiola je u igru ubacio Kevina De Bruynea koji se četiri i pol mjeseca oporavljao od ozljede zadnje lože. Kapetanu belgijske reprezentacije trebala su samo pet dodira s loptom da se upiše u strijelce. Njegov udarac s ruba kaznenog prostora u 74. minuti bio je neobranjiv za domaćeg vratara Dubravku.

Novi trenutak nogometne genijalnosti De Bruyne je imao u prvoj minuti sučevog dodatka, kad je "navođenom" loptom uposlio Oscara Bobba koji je utrčao na rub peterca, sjajno prihvatio loptu, lijevom nogom si ju prebacio na desnu da bi izbjegao istrčalog domaćeg vratara i gurnuo ju u nebranjenu mrežu za konačnih 3:2.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu u utakmicu za pobjedničku momčad.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider