Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će show do kraja

Manchester City kao gost nokautirao Arsenal: Rivali za titulu potpuno poravnati!

Arsenal je ugostio Manchester City na Emiratesu. Gosti su uzeli puni plijen.

Jack Grealish (Foto: Afp)

U odgođenoj utakmici 12. kola engleske Premier lige Manchester City je kao gost pobijedio Arsenal s 3:1 i izbio na prvo mjesto.

City i Arsenal sada su bodovno poravnati (51:51), ali klub iz Manchestera je trenutno vodeći zbog bolje gol-razlike. Doduše, Arsenal ima utakmicu manje i tu će tražiti svoju priliku da se ponovno odvoji od momčadi Pepa Guardiole.

Branitelji naslova stigli su u prednost sredinom prvog poluvremena kada je Kevin De Bruyne (24) iskoristio neoprezno i prekratko vraćanje lopte vrataru Tomiyasua, presjekao loptu i odmah udarcem iz prve lobao Ramsdalea. Na 1:1 poravnao je Bukayo Saka (42-11m) iz kaznenog udarca kojega je skrivio vratar Cityja Emerson srušivši Nketiaha.

U drugom poluvremenu do izražaja je ipak došla veća kvaliteta momčadi Cityja, novu prednost Građanima osigurao je Jack Grealish (72) preciznim udarcem sa 15-ak metara nakon sjajne kombinacije Haalanda i Gundogana, da bi pobjedu osigurao Erling Haaland (82) koji je s pet metara iskorisio povratnu loptu De Bruynea kojega je prethodno lucidno proigrao Gundogan.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider