Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
remi na etihadu

Manchester City i Liverpool nisu razočarali: Četiri gola, jedan poništen za pobjedu

Vodstvo i dalje drži Manchester City.

City - Liverpool (Foto: Afp)

Veliki derbi 32. kola engleske Premier lige na Etihad stadionu okončan je bez pobjednika. Nogometaši Manchester Cityja i Liverpoola odigrali su u sjajnoj utakmici 2:2.

Dva puta je City vodio golovima De Bruynea i Gabriela Jesusa, ali Liverpool je uspio sve preživjeti te pogocima Dioga Jote i Manea osvojiti bod. Time je stanje na samom vrhu ljestvice ostalo identično onome prije derbija. Manchester City ima bod prednosti (74-73).

Vatreno je bilo na Etihadu od samog početka, a ritam je od starta diktirao domaći sastav. U petoj minuti odličnu je šansu imao Sterling, a već u idućem naletu City je poveo. De Bruyne je pucao s 20 metara, a lopta je dodirnula Matipa, promijenila smjer i zaplela se u mreži.

gol expired VIDEO Majstorija Caktaša za pobjedu Osijeka: Pogledajte kako je spretno zatresao mrežu Slavena divider

No, Liverpool je imao spreman odgovor i izjednačio je vrlo brzo nakon toga. U13. minuti Diogo Jota je smirio delirij na stadionu zabivši za 1-1. Prvo poluvrijeme je nastavljeno tako da je Manchester City bio bolji i više napadao, no Liverpool je bio spreman iskoristiti sve ponuđeno od suparnika te je frcalo s obje strane.

Opet je poveo City i to u 36. minuti kada je asistirao Cancelo, a Gabriel Jesus pogodio za 2:1. Domaćin je na odmor otišao uz prednost, ali na samom početku drugog dijela novo izjednačenje. Sjajnu asistenciju je poslao Salah, a Mane je rutinski prevario Edersona za 2-2.

gol expired Ludnica u 2. HNL: Na tablici samo dva boda dijele prvog i drugog divider

Praznog hoda u ovom velikom derbiju nije bilo sve do kraja. Opet je Manchester City bio taj koji je ostavljao odlučniji dojam na travnjaku. Više je napadao, bio brži i konkretniji, a poveo je po treći put u 63. minuti. Sterling je zabio za novo vodstvo, no taj je pogodak poništen zbog zaleđa.

Iako su obje momčadi do kraja imale prilike za novi pogodak mreže se više nisu tresle i sve je okončano podjelom bodova.

Podsjetimo kako su ove sezone, na Anfieldu, ove dvije momčadi također odigrale 2:2, a tada je Liverpool dva puta vodio.

Luka Sučić VIDEO Kakav majstor! Luka Sučić zabio dva gola u golijadi Salzburga divider

Recimo kako su ranije tijekom nedjelje nogometaši Brentforda nastavili pozitivan niz te su kao domaćini svladali West Ham 2:0. U zadnjih pet ligaških nastupa Brentford je ostvario četiri pobjede. Junaci pobjede bili su Mbeumo i Toney te je svaki od njih dvojice upisao po pogodak i asistenciju. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić za West Ham je u igru ušao u 66. minuti.

Norwich je pred svojim navijačima s 2:0 bio bolji od Burnleyja. Golove su u derbiju začelja za Norwich dali Lees Melou i Pukki, no njihova je momčad i dalje posljednja na ljestvici.

Bruno Petković Ugašen kultni talijanski klub: Tamo su igrali Bruno Petković i Davor Vugrinec divider

Tabica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider