Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mutni poslovi Rusa

Premier liga istražuje Chelsea: Prijeti im novčana kazna i oduzimanje bodova?

Chelsea se našao pod istragom Premier lige zbog financijskih nepravilnosti.

Todd Boehly (Foto: Afp)

Nešto prije početka nove sezone Premier lige engleski portali prenijeli su prijelomnu vijest kako se Chelsea našao pod istragom. Vodstvo engleske Premier lige istražuje londonski klub zbog financijskih nepravilnosti koje su se dogodile još za vrijeme vladavine Romana Abramoviča.

Optužbe koje se stavljaju Chelseaju na teret nisu ni u kom slučaju lake, a u sve su upletene offshore kompanije koje ne plaćaju porez na dobit izvan svoje matične države.

Novi vlasnici sve sami prijavili

Istraga je pokrenuta nakon što su se američki vlasnici, koji su preuzeli klub nakon prisilnog odlaska Rusa, sami prijavili nepravilnosti vrhu FA-a i UEFA-i. Njihova zabrinutost proizašla je zbog brojnih plaćanja različitim offshore kompanijama za koje se smatra da su povezana s transferima i koja nisu bila uključena u Chelseajeva godišnja izvješća prema financijskim propisima.

Samo jedan od slučajeva koji će se istraživati je onaj Andreas Christensen koji je 2012. godine iz Brondbyja prešao u Chelsea. Slučaj je to već od prije poznat, a sumnjive su uplate koje su nakon transfera igrača uslijedile njegovom ocu.

Uhićeni Bad Blue Boysi Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti divider

Ukoliko se Chelsea proglasi krivim po svim točkama optužnice Premier liga će povući drakonski potez i oduzeti im bodove. Nešto blaža kazna bila bi ona financijska ukoliko klub priloži sve dokaze te u suradnji s istražiteljima iz Premier lige bude maksimalno kooperativan.

Chelsea je već dogovorio nagodbu od 10 milijuna eura s UEFA-om zbog kršenja financijskog fair playa koji se također odnosio na njihovo prethodno vlasništvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider