Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će vatre do kraja

Chelsea u gostima demolirao Southampton, veliki kiks Arsenala u borbi za Ligu prvaka

Chelsea se ovom pobjedom učvrstio na trećem mjestu ljestvice sa 62 boda, 11 manje od vodećeg Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea koji je u susretu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva uvjerljivo sa 6:0 (4:0) kao gost svladao Southampton.

Susret je bio odlučen već nakon 20-ak minuta jer je Chelsea golovima Alonsa (8), Mounta (16) i Wernera (21) stigao do prednosti od 3:0. Do kraja prvog poluvremena Javertz je povisio na 4:0 (31), da bi početkom nastavka svoje druge golove na utakmici postigli Werner (49) i Mount (54). Dojam je kako je Chelsea mogao i do uvjerljivijeg slavlja, ali se londonski sastav ipak smilovao groznom domaćinu.

Chelsea se ovom pobjedom učvrstio na trećem mjestu ljestvice sa 62 boda, 11 manje od vodećeg Manchester Cityja, 10 manje od drugog Liverpoola, ali i osam više od četvrtog Tottenham Hotspura te petog Arsenala.

A upravo je Arsenal napravio pogrešan korak u borbi za Ligu prvaka izgubivši na svom terenu od Brighton and Hove Albiona sa 1:2 (0:1). Gosti s južne obale poveli su sa 2:0 golovima Trossarda (29) i Mwepua (67), da bi drugi uzastopni poraz Topnika, izgubili su u ponedjeljak od Crystal Palacea sa 0:3, ublažio Odegaard (89).

Arsenal je prije pet dana imao isti broj bodova, ali i dvije utkamice manje od Tottenhama, a sada su ta dva sastava poravnata i po bodovima i po broju odigranih susreta.

Brighton je s ova tri boda skočio na 11 mjesto sa 37 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider