Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U borbi protiv pandemije

Premierliga odgodila nastavak prvenstva i objavila koliko će smanjenje plaće tražiti od igrača

U borbi protiv utjecaja krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19 klubovi engleske Premier lige tražit će od igrača da prihvate 30-postotno smanjenje plaće, a na sastanku održanom u petak putem video-konferencije odlučeno je da će sezona biti nastavljena "tek kad će to biti sigurno i prikladno", objavili su britanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nastavak Premierlige neće biti početkom svibnja. Kadgod se ponovno bude igralo, to će biti isključivo uz punu vladinu potporu i kad nam to dopuste medicinske službe", izjavili su čelnici Premierlige.

Klubovi su još uvijek odlučni u namjeri da se dovrše sva ovosezonska natjecanja, a odlučeno je da će Premierliga izdvojiti 125 milijuna funti za Englesku nogometnu ligu (EFL) i Nacionalnu ligu, koje vode nižerazredna natjecanja. Uz to, Premier liga će donirati 20 milijuna funti Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) i ranjivim skupinama.

Premier liga je u petak predložila 30-postotno smanjenje plaća igračima kako bi se "zaštitili svi zaposlenici u prefesionalnom nogometu". Naime, neki su klubovi već bili prisiljeni otpuštati zaposlenike, otkako je nastupila zabrana odigravanja utakmica.

"Taj će zahtjev biti pod stalnom revizijom kako će se situacija mijenjati. Premier liga će biti u stalnom kontaktu s Udrugom profesionalnih nogometaša (PFA), a predstavnici sindikata će biti nazočni na sutrašnjem sastanku predstavnika Lige, igrača i klubova", objavila je Premier liga.

gol expired Evo zašto Barca svim silama traži nastavak sezone: Čak i ako Real bude prvak, manje će boljeti divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider