Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometna poezija

Akcija za udžbenike: Prekrasan gol Barce o kojem se priča, Messi sve počeo i završio

Barcelona je zabila iz sjajne akcije kakva se ne viđa često i oduševila nogometni svijet.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja s visokih 6:1 pobijedila Sevillu i nadoknadila poraz od 2:0 iz prve utakmice.

Imala je Barca i malo sreće, jer Sevilla je pri rezultatu 1:0 za Barcu promašila penal i pogodila vratnicu. Barcelona takve propuste ne oprašta i do kraja utakmice potpuno je razmontirala Andalužane.

Posebno impresivan bio je posljednji, šesti pogodak. Barcelona je očitala pravu nogometnu lekciju gostima i sa stilom završila utakmicu.

Sve je počelo i završilo s Lionelom Messijem. Argentinski čarobnjak primio je loptu na desnoj strani i prebacio je na lijevu; tamo je bio Arturo Vidal, koji je odigrao za Luisa Suareza.

Pregled posljednjeg dana prijelaznog roka: Hajduk prodao Saida, Barcelona morala odmah kupovati Prijelazni rok Willian i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Yannick Carrasco (Foto: AFP) Marouane Fellaini (Foto: AFP)

Urugvajac je razmijenio dupli pas s Gerardom Piquem, koji je petom vratio za napadača Barce. Suarez je poslao povratnu loptu u sredinu za Jordija Albu, a on je petom prepustio realizaciju Messiju, koji ne griješi iz takvih situacija.

Mnogi na društvenim mrežama ovu akciju nazivaju možda i najljepšom ove sezone. Reklo bi se, prava akcija iz nogometnih udžbenika, ali i demonstracija totalnog nogometa, u kojem su pozicije vrlo relativan pojam. Rijetko se viđa da stoper igra dupli pas s napadačem, pa bek usred šesnaesterca asistira petom…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider