Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
politička provokacija

Bizarni prekid utakmice Europske lige: Dron nosio zastavu i razbjesnio gostujuće nogometaše

Susret između Dudelangea i Qarabaga prekinut je u 31. minuti prvog poluvremena nakon političke provokacije.

Igrači Qarabaga slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Susret 2. kola skupine A Europske lige između Dudelangea i Qarabaga prekinut je u 31. minuti prvog poluvremena na 15-ak minuta. Razlog je dron koji je letio iznad travnjaka i pritom nosio armensku zastavu.

Riječ je u političkoj provokaciji usmjerenoj prema gostujućem sastavu, prvaku Azerbajdžana. Naime, Azerbajdžan i Armenija, dvije susjedne zemlje, nalaze se još od 1988. godine u konfliktu, koji je u prvih šest godina rezultirao ratnim stanjem.

Poruka Ivana Rakitića (Screenshot) Rakitić gori od želje da zaigra protiv Mađarske i barem na trenutak zaboravi Barcinu agoniju divider

Riječ je o tvz. Nagorno-Karabakh konfliktu, odnosno teritorijalnoj i etničkoj borbi oko regije Nagorno-Karabakh. Sukob koji je počeo 1988. godine prouzročio je zahtjev Armenaca koji su tražili da se njima pripoji Karabakh iz sovjetskog Azerbajdžana u sovjetsku Armeniju.

Rafael Forster (Foto: AFP) Spektakularnom golčinom s više od 30 metara podsjetio na legendarnog Roberta Carlosa divider

Posljednji ratni obračun između dvije zemlje dogodio se u travnju 2016. godine, koji je ujedno bio i najgori još od 1994. godine kada je dogovoren prekid vatre.

U trenutku prekida susreta Qarabag je vodio 2:0, a nedugo nakon nastavka gosti su zabili i treći pogodak, te se s 3:0 otišlo na poluvrijeme.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider