Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika priča i ostanci

Pregled prijelaznog roka: Tri najveća transfera, najskuplji na posudbi i novi hrvatski rekord

Završio je prijelazni rok u najjačim europskim ligama. Donosimo vam pregled najvećih transfera, a među njima i novi hrvatski rekord.

Galerija Najveći transferi (GOL.hr) Najveće odštete za Hrvate (GOL.hr) Najskuplji Hrvati na posudbi (GOL.hr) +1 Najskuplje posudbe (GOL.hr)

Tri najskuplja transfera ovog ljeta otvara prijelaz Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid za 100 milijuna eura. Drugi je Antoine Griezmann iz Atletica u Barcelonu za 120 milijuna eura. A najskuplji igrač ljeta postao je mladi Portugalac Joao Felix, za kojega je Atletico platio Benfici 126 milijuna eura.

Uz to, brojne zvijezde klubove su mijenjale preko posudbi, uglavnom zato da klubovi ne prekrše pravila financijskog fair-playa. Tako je Argentinac Lo Celso, procijenjen na 50 milijuna eura, iz Betisa u Tottenham stigao na posudbu! Njegov sunarodnjak Mauro Icardi - vrijedan čak 80 milijuna eura - posuđen je iz Intera u PSG. A najskuplji igrač na posudbi je: Brazilac Coutinho, koji je stigao iz Barcelone u Kovačev Bayern.

Što se tiče hrvatskih nogometaša, donosimo trojicu najskupljih ovoga ljeta. Na trećem mjestu je Ivan Šunjić, koji je iz Dinama prešao u Birmingham za osam milijuna eura. Na drugom mjestu je Nikola Vlašić, kojega je moskovski CSKA nakon posudbe otkupio za 16 milijuna eura. A najskuplji (i novi rekorder!) postao je Mateo Kovačić. Chelsea je Realu za njega platio 45 milijuna eura!

Ali ni ova priča ne bi bila potpuna bez igrača na posudbi, jer tri jaka transfera ostvarena su na taj način. Nikola Kalinić posuđen je iz Atletica u Romu. Ivan Perišić stigao je iz Intera u Bayern. A u posljednji trenutak i Ante Rebić posudbom je prešao iz Eintrachta u Milan. Da nije posuđen, Milan bi za Rebića morao platiti oko 40 milijuna eura.

Naravno, velika priča su i ostanci igrača koji su bili na korak do odlaska u nove klubove. Unatoč čitavim ljetnim sagama: i Neymar u PSG-u, i Rakitić u Barceloni, i Olmo u Dinamu (i tako dalje) igrat će još najmanje kroz cijelu jesen, odnosno barem do zimskog prijelaznog roka u siječnju.

Ovo su najveće pogreške Reala: Evo koga navijači smatraju najvažnijim, kako stoji Modrić i koga bi najradije doveli Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane, Ramos, Casemiro i Marcelo (Foto: AFP) Lionel Messi i Casemiro (Foto: AFP) +2 Momčad Real Madrida (Foto: AFP)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider