Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sprema se seoba vatrenih

Nakon golčine Argentini i potpunog Dalićeva povjerenja Rebićeva cijena skočila za 200 posto!

Koji Vatreni su vrijedniji nego prije 40-ak dana i koji će od njih potražiti novi klub pogledajte u pregledu reportera Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljeva.

Transferi Vatrenih nadolazećeg ljeta i porast cijena

Hrvatska reprezentacija osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što znači da je većini reprezentativaca porasla cijena i da će ovoga ljeta biti "vruća roba" na tržištu. Kome je porasla cijena? Tko će napustiti svoj klub i ostvariti unosan transfer? Ovaj prijelazni rok bi za naše nogometaše mogao biti - nikad uzbudljiviji.

Pregovori i poslovi oko transfera obavljaju se u strogoj tajnosti, pa prijelazni rokovi često donesu potpuno nepredviđene ishode. Međutim, neke stvari ipak se mogu predviđati. Tako poznati njemački Transfermarkt procjenjuje da je tržišna vrijednost hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva porasla za najmanje 13 posto! Prije Mundijala naši igrači vrijedili su oko 364 milijuna eura, a danas vrijede najmanje 413 milijuna eura. Kažemo "najmanje", zato što se nekim igračima još uvijek procjenjuje njihova nova vrijednost.

Uvjerljivo najviše poskupio je Ante Rebić - čak 200 posto! Prije Svjetskog prvenstva vrijedio je 10-ak milijuna eura, a danas oko 30 milijuna eura. Prilično je narasla vrijednost Brozoviću i Kramariću s 27 milijuna na 35 milijuna eura. Pa zatim Perišiću s 40 na 45, te Vidi skoro dvostruko - sa 7 na 12 milijuna eura. Međutim, korekcija cijena bit će još.

Primjerice, očekuje se da poskupe i Lovren s trenutačnih 20, i Vrsaljko, s trenutačnih 25 milijuna eura. A što je s Modrićem?

Igračima u 30-im godinama cijena pada, pa je Modrić od nekadašnjih 55 pao na 25 milijuna eura. Ali sa Zlatnom loptom i njemu bi vrijednost trebala narasti. Ostali najveći junaci, Rakitić i Subašić, zbog godina bi trebali ostati na sličnoj cijeni.

Tko bi onda trebale biti zvijezde prijelaznog roka? Ovo su igrači koji će sigurno ili praktički sigurno promijeniti klubove. Milan Badelj već je objavio da napušta Fiorentinu i čeka ga ugovor života, još ne znamo gdje. A u Fiorentinu bi trebao Marko Pjaca! Ono što je gotovo sigurno napustit će Juventus. Među "sigurnima" je i Filip Bradarić, koji iz Rijeke ide u inozemstvo.

Ante Rebić trebao bi biti velika zvijezda prijelaznog roka. Favorit je Kovačev Bayern, ali sve više se govori i o Engleskoj! Domagoj Vida trebao bi napustiti Bešiktaš, a i Mateo Kovačić najavio je odlazak iz Reala, no Madriđani zasad traže preveliku odštetu. Tu je i Duje Ćaleta-Car, koji iz Salzburga može u Marseille, Sevillu, i tako dalje. I to je samo početak! Do kraja kolovoza - bit će toga još!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider