Na Poljudu podno sjeveroistočne tribine održana je promocija knjige "Naš Hajduk - borba navijača za Klub".

Promociji su prisustvovali predstavnici Našeg Hajduka, Torcide, urednik knjige Damir Šarac te Vedran Barbarić, prodekan Filozofskog fakulteta u Splitu.

"Knjiga prati borbu navijača za Hajduk koja se odvijala posljednjih 12 godina. Od stasavanja ultras mentaliteta, prve peticije Mi bi tili velikog Hajduka, pa preko bojkota derbija, borbe za Kodeks i sve do skupštine na Gripama kojoj su uvertira bili Žuti Peristil i ovce na Poljudu. Zatim je u drugom dijelu prepričan period od osnivanja Našeg Hajduka, prvih demokratskih izbora pa do značajnih događaja novijih datuma poput prosvjeda na Rivi, Zakona o sportu i trenutka u kojem navijači od 2016. godine mogu reći 'Hajduk je naš' ", kazao je predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

Knjiga je izdana u ograničenom izdanju od 1000 tvrdo ukoričenih komada, na 308 stranica obogaćenih sa 175 fotografija, a prolog potpisuje Damir Petranović.

"Ove stranice svjedoče kako je Naš Hajduk nastajao iz nekoliko faza i nekoliko projekata, ali i iz upornog razmišljanja, dugih razgovora, analiza te konzultacija s rijetkim stručnjacima koji su željeli pomoći u rovovskoj borbi za Hajduk. Knjiga Naš Hajduk svojevrsni je putopis navijača Hajduka kroz Hrvatsku nogometno-političku zbilju i podsjetnik na borbu navijača kako bi Hajduk ostao naš za sva vrimena", istaknuo je Damir Šarac.

Primjerak knjige Naš Hajduk – borba navijača za klub može se naručiti na web stranici knjiga.nashajduk.hr.

Knjiga Naš Hajduk - borba navijača za Klub
Knjiga Naš Hajduk - borba navijača za Klub (Foto: Naš Hajduk)