Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mega-transfer

Predstavljanje Ivana Perišića u Hajduku, igrat će i on za 1 euro mjesečno: "Puno je bilo emocija zadnjih dana"

Ivan Perišić bit će igrač Hajduka najmanje do ljeta 2025. godine.

Galerija Lukša Jakobušić i Ivan Perišić Ivan Perišić Ivan Perišić Ivan Perišić

Na Poljudu je održana konferencija za medije na kojoj je Hajduk predstavio svog novog igrača - Ivana Perišića.

"Zadovoljstvo mi je baš da mogu zaželjeti dobrodošlicu našem Ivanu. Ovo je nešto što smo započeli prije tri godine povratkom našeg Lovre Kalinića, zatim Marka Livaje, pa Nikole Kalinića i Subašića. Rekli smo da je najbolja stvar koju smo napravili u ove tri godine da djeca imaju svoje uzore u Hajduku", započeo je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Jakobušić: Ivan će igrati za 1 euro i bonuse

"Ugovor je do 30. lipnja i dogovorili smo se da će Ivan igrati za 1 euro i Hajduk ta posudba neće koštati. Naš je glavni cilj iduća sezona i u tom kontekstu nam je drago što će Ivan biti s nama. On će igrati za jedan euro mjesečne plaće, ali će imati bonuse za postignuća", rekao je Jakobušić.

Tako će Hajduk u svlačionici imati dvojicu igrača čija će mjesečna plaća biti 1 euro, jer prije Perišića isti takav ugovor potpisao je i Nikola Kalinić.

Perišićev dres u Hajduku Nakon Perišićeva potpisa srušio se Hajdukov web shop: Pada li lanjski ludi rekord? divider

Potom je Perišić dobio riječ:

"Hvala svima, dobar dan još jednom. Ne znam što bih rekao, prošlo je puno vremena otkad sam napustio Hajduk, bilo je puno emocija zadnjih dana, i problema sa spavanjem. Ozljeda je tu, prisutna je, ali radim puno stvarno svaki dan i nadam se što skorijem povratku na teren. Počeo sam trčati prije 15-ak dana i nadam se da ću što prije zaigrati", bile su prve Perišićeve riječi.

Kad bi to moglo biti?

"Ha, ne znam. Za dva-tri tjedna bih trebao početi trenirati s loptom, prognoze su travanj, ali ne smijem žuriti jer stvari mogu poći po zlu i za klub i za reprezentaciju."

Kako stoji s rehabilitacijom?

"Doktor Milutinović iz Beograda me prati skoro 10 godina, sve moje ozljede, zadovoljan sam s njim i nastavit ćemo s radom. Mislim da sam fiksno u Splitu krajem veljače."

Perišić: Povratak je bio blizu i ljetos, odbio sam dosta klubova

Perišić je također otkrio:

"Bilo je blizu i ljetos da se vratim, odbio sam stvarno dosta klubova, ali onda se dogodila ta ozljeda. Ništa, to je novi test za mene, za moju karijeru, za moju glavu."

Ivan Perišić Perišićev dolazak u Hajduk doveo do bockanja između dvojice rukometnih reprezentativaca divider

Jedan od novinara upitao je može li se sa zdravim Perišićem, Livajom i Nikolom Kalinićem Hajduk prošetati do naslova?

"Ne ide to tako, Hajduk predugo nije osvojio prvenstvo. Treba puno rada, sad smo nakon dugo vremena prvi u siječnju, trebamo biti dobri, puno bolji, najbolji u svemu, i u radu i u trčanju ako mislimo postići ono što svi želimo."

Osvrnuo se i na kampanju "Ivane, vrime je".

"Dosadio sam i ja vama i vi meni, niije baš bilo ugodno ni na ulici prošlo ljeto kad bih bio s obitelji, kad bih šetao s djecom. Pozivam navijače da prate kao što prate Hajduk i sad, kako kući tako i vani."

"Želim pomoći Hajduku da uđe u Europu u kojoj ga nije bilo dugo"

Još je dodao:

"Pričao sam s dosta igrača, znam ih dosta, pratio sam i skoro sve utakmice. Kažem, jedva čekam i to je to. Želim pomoći uvesti Hajduk u Europu koju dugo nije igrao, tako da neću imati odmor poslije Europskog prvenstva. Treniram svaki dan, od 8 do 8, i nadam se da ću moći pomoći i Hajduku i reprezentaciji. Ove stvari te ojačaju samo, ako se pravilno postaviš onda smatram da se možeš vratiti na nivo na kojem si bio prije ozljede."

"Emocije su prisutne, putovao sam sedam godina svaki dan iz Omiša. Nadam se da će to proći kako treba. Svi koji smo počeli ovdje, svima je bio prvo Hajduk pa onda druge lige, drugi klubovi, sanjali smo svi to, dizali se u sedam, putovali..."

Isječak iz videa VIDEO Mislili ste da Hajduk ne može nadmašiti Kalinićevu i Žaperovu najavu? Vjerujemo da ste se prevarili! divider

Ako osvoji naslov prvaka s Hajdukom, hoće li Perišiću to biti najdraži trofej od svih?

"Ako bude, bit će. Ima još puno rada i odricanja, idemo raditi, od sutra već."

Kome je prvome rekao da se vraća u Hajduk od aktualnih prvotimaca?

"Pričao sam s oba Kalinića, s Livajom i Odjidjom-Ofoeom."

Na koncu je htio naglasiti:

"Zahvalio bih se Franciscu Ferru što mi je prepustio broj četiri koji mi puno znači još od mladih dana. Stvarno je momak ispao jako korektan."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider