Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BRAZIL - ARGENTINA

Predsjednike FIFA-e stao na stranu igrača zbog korona prekida: "Pa to je ludost"

Uz Martineza, Romera i Lo Celsa, u sastavu Argentine bio je i veznjak Aston Ville Emiliano Buendia, koji je sjedio na klupi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni noometni savez (FIFA) otvorio je istragu vezanu uz odgodu utakmice Brazil - Argentina u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a koja je prekinuta nedugo nakon početka u Sao Paulu u nedjelju.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izjavio je kako je prekid utakmice zbog kršenja protokola vezanih uz samoizolaciju zbog pandemije virusa COVID-19 bila "luda" odluka.

gol expired Skandal trese BiH: Menadžer kupio nastup igraču: "Ma moj igra, dao sam kaparu" divider

"Vidjeli smo što se dogodilo na utakmici između Brazila i Argentine, dvije najslavnije južnoameričke ekipe. Ulazak zdravstvenih radnika, policije i osiguranja na teren kako bi odveli igrače je ludost, ali moramo se nositi s takvim izazovima u ovo doba krize uzrokovane COVID-om", kazao je Infantino.

Do prekida utakmice je došlo jer su u argentinskoj momčadi bila trojica igrača iz engleske Premier lige, vratar Aston Ville Emiliano Martinez te dvojac iz Tottenham Hotspura, branič Cristian Romero i veznjak Giovani Lo Celso, a prema pravilima koja vrijede u Brazilu svatko tko dolazi iz Velike Britanije u Brazil mora provesti dva tjedna u samoizolaciji. Kako je ustanovljeno da spomenuti igrači nisu poštivali protokol, naređeno im je da napuste zemlju zbog čega su se i ostali argentinski igrači povukli s travnjaka.

gol expired Francuz sudi utakmicu protiv Slovenije na Poljudu: Ostao nam je u dobrom sjećanju divider

Uz Martineza, Romera i Lo Celsa, u sastavu Argentine bio je i veznjak Aston Ville Emiliano Buendia, koji je sjedio na klupi.

Tottenham je najavio kaznu za svoj argentinski dvojac koji je otputovao na reprezentativnu akciju bez odobrenja kluba, dok je brat vratara Emiliana Martineza Alejandro kazao da je Aston Villa uvjetovala dolazak svojih igrača u reprezentaciju time da na povratku slete prvo u Hrvatsku, pa zatim nastave prema Velikoj Britaniji kako bi izbjegli dvotjednu samoizolaciju koja je određena u toj zemlji za putnike koji dolaze iz Argentine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider