Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samit u Londonu

Predsjednik PSG-a prozvao Real i Barcu i objavio veliku vijest: "To što rade nema smisla, Juve se vraća"

Predsjednik PSG-a i čelni čovjek Udruženja europskih nogometnih klubova Nassrr Al Khelaifi progovorio je o mogućem povratku Real Madrida i Barcelone u organizaciju i odustajanju od projekta Superlige…

Nasser Al-Khelaifi i Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uoči finala Lige prvaka London je bio domaćin sjednice Izvršnog odbora Udruženje europskih nogometnih klubova (ECA), kojem predsjedava predsjednik PSG-a Nassrr Al Khelaifi.

Real Madrid zabio pogodak Real Madrid kaznio Borussiju Dortmund: Modrić zamijenio junaka Kroosa i osvojio šestu Ligu prvaka divider

Čelnik čovjek pariškog kluba najavio je povratak Juventusa u ECA-u. Talijanski klub, koji je prije godinu dana napustio zasad neostvareni projekt Superlige, vraća se u ECA i ostavlja Real Madrid i Barcelonu kao jedina dva kluba koji još uvijek podupiru stvaranje Superlige.

Juve se vraća

"Dočekali smo Juve s cvijećem. To je veliki klub, s velikom poviješću. Ponosni smo što su se Bianconeri vratili", kazao je Khelaifi.

Svečanom otvaranju sastanka ECA-e nazočio je i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e.

Predsjednik PSG-a poručio je kako se u ECA-u nadaju da će Madrid i Barcelona ponovno razmisliti i uskoro se vratiti u europsku klupsku nogometnu obitelj.

Trofej Lige prvaka Tko će pobijediti u finalu Lige prvaka? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV divider

"Čekamo ih raširenih ruku, želimo da budu ovdje s nama. Superliga? Ne mogu dvije momčadi igrati 20 utakmica jedna protiv druge. Imam veliko poštovanje prema oba kluba, prema njihovim navijačima, ali nema smisla biti po strani", izjavio je Kataranin za Marcu.

"Barcu će biti lakše vratiti nego Real"

Al Khelaifi kaže da ne razumije poziciju Reala u odnosu na Ligu prvaka.

"Imaju sjajnu povijest u elitnom europskom kupu, uvijek ga žele osvojiti. Ali onda ga žele uništiti. To nema smisla. Volite li to ili mrzite? Ako ga volite, morate ga zaštititi ujedinjeni. Sjednimo i analizirajmo novi format, razgovaramo o njemu... To bi bilo važno za sve."

Al Khelaifi je svjestan da je lakše uvjeriti i vratiti Barçu u ECA-u, nego Real.

"Da, naravno, mislim da je Barca bliža povratku. Barca treba biti ovdje više nego bilo tko drugi zbog njezine situacije. Da sam predsjednik Barce, vratio bih se sutra. Laporta je dobra osoba i mislim da razumije da bi Barca imala najviše koristi od povratka u organizaciju."

Novi PSG

Al Khelaifi je također progovorio o situaciji u PSG-u nakon odlaska Kyliana Mbappea:

"Ovo je nova era za nas, jako smo zahvalni Messiju, Neymaru i Mbappeu na svemu što su ponudili klubu. Imali smo sjajnu sezonu, nesreća nas je spriječila da uđemo u finale. Sezona je bila bolja od očekivanog i PSG se fokusira na novu sezonu. Imamo sjajnu momčad s odličnim trenerom", zaključio je Al Khelaifi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider