Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne odustaje od Superlige

Predsjednik Juventusa progovorio o sukobu s Čeferinom: "Primamo prijetnje, ali ne bojim se. Pa on je kum mojoj djeci..."

Na predstavljaju novih članova uprave Juventusa, pričalo se o Superligi, UEFA-i i Čeferinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom konferencije na kojoj su predstavljeni novi članovi uprave Juventusa, predsjednik Andrea Agnelli ponovno je odgovarao na novinarska pitanja o projektu Superlige koji je neslavno propao za manje od 48 sati, prenose talijanski mediji.

"Dobili smo pismo od UEFA-e da smo primljeni u Ligu prvaka naredne sezone. Već sam rekao, mi smo spremni razgovarati o problemima u europskom nogometu. Ne bojimo se prijetnji", rekao je pa se osvrnuo na budućnost nogometa.

"Moramo napraviti analizu, moramo misliti na budućnost, na generaciju Z. Oni danas prate igrače i velika natjecanja, ali ta generacija nije toliko vezana za nogomet, kao što su bile vezane ranije generacije".

"UEFA ima monopol..."

Predsjednik torinskog kluba tvrdi kako UEFA ima monopol nad europskim nogometom.

"Postoji potreba za ozbiljno analizom i revizijom, moramo imati alternativna natjecanja na slobodnom tržištu. Na Euroskom sudu postavili smo pitanje UEFA-inog monopola, je li to opravdano ili oni iskorištavaju svoju poziciju", kazao je.

gol expired Rebićev udar na Dalića otkriva opasne probleme: Izbornik treba povući oštar rez i forsirati trenutačno najbolje, stare zasluge nisu važne divider

Za kraj, osvrnuo se na predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina koji je bio jako kritičan prema njemu nakon pokretanja projekta europske Superlige. Bili su veliki prijatelji, ali Slovenac ga je u potpunosti prekrižio i izbacio iz svog života.

"Mislim da sam pravilno postupio, odmah sam dao ostavku na sve pozicije u europskoj nogometnoj organizaciji. Aleksandar je za mene ostao osoba koju poštujem. Osim toga, on je i dalje kum mojoj kćerki".

"Vrijeme će zaliječiti rane", zaključio je predsjednik Juventusa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider