Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NAŽALOST, NIJE DOBRO

Predsjednik HNS-a ekskluzivno otkrio: "Podmetnuto nam je, 90 posto u Osijeku igramo bez publike"

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza otkrio je nove informacije o kaznama se HNS i hrvatsku reprezentaciju.

Nema kraja lošim vijestima za Vatrene. Nakon što su jučer saznali da je Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula postupak protiv HNS-a zbog ustaške zastave koja se pojavila u publici na utakmici Hrvatske i Latvije, danas je UEFA pokrenula još jedan disciplinski postupak!

Sada je pak u pitanju tučnjava navijača na utakmici u Erevanu.

Dalić sve smatra velikom nepravdom

Hrvatska reprezentacija već godinama ima vjerne i sjajne navijače koji ju prate i na domaćim i na gostujućim utakmicama. No, dovoljno je nekoliko neodgovornih pojedinaca da sruše idealno okruženje za Vatrene. Izbornik Zlatko Dalić razočaran je razvojem situacije i mogućnošću ispražnjenog stadiona protiv Turske u Osijeku.

Bad Blue Boys VIDEO 102 Bad Blue Boysa nalazi se u 16 zatvora, saznali smo u kakvim uvjetima uistinu žive divider

"To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika", rekao je Dalić.

Iako u Savezu kažu kako nisu skloni teorijama zavjere, ipak ih muči činjenica da tri privedene osobe baš nikada nisu bile niti na jednoj utakmici reprezentacije, ali niti onima Dinama i Hajduka. Incident je prijavio FARE, no više od toga se ne zna.

"Te organizacije od toga žive i žele nas zaustaviti"

"Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo. To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35 tisuća navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način i ovo je jedan od načina da nas se kazni da ne igramo pred našim navijačima."

Real Madrid Skandal kakav se ne pamti: Trojica mladih igrača Real Madrida uhićena zbog snimke s maloljetnicom divider

HNS je od ranije pod uvjetnom kaznom, danas su pak saznali da je pokrenut još jedan disciplinski postupak zbog tučnjave navijača u Erevanu koji tamo nisu smjeli niti biti zbog zabrane gostovanja. Prema izvještaju delegata, oko 20 navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima. Hoće li UEFA nakon svega isprazniti Opus Arenu protiv Turske?

"Ja sam čvrsto uvjeren da se to neće desiti da to neće biti jer mi to nismo zaslužili. Koliko znam Savez radi sve što je u njihovoj moći da nađu tko je to organizirao, tko je to napravio da se radi ta hajka na reprezentaciju i vjerujem da ćemo mi ipak u Osijeku biti s navijačima", dodao je izbrnik, nadovezavši se:

"To se mora strogo kazniti i naći tko je to napravio, tko je to organizirao jer to sad daje povoda i drugim pojedincima za takve gluposti tako kažnjavaju reprezentaciju, a ima puno više ljudi koji je vol koji je prate, koji uživaju s njom.

Vatreni su do sada pet puta igrali pred praznim stadionima kod kuće zbog sličnih prekršaja, a HNS je platio kazne u iznosu od gotovo milijun eura.

Kustić se složio s Dalićem, ali nema dobre vijesti

Povodom svih događanja, u Dnevniku Nove TV gostovao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, koji se prvo osvrnuo na situaciju iz Armenije.

"Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima , ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani", rekao je Kustić.

Ivan Komak "Slavonski Mamić" lani je smijenio trenera i sam uveo klub u drugi rang, a sad najavljuje: "Kad uđem u HNL, preselit ću klub u Zagreb" divider

Onda je uslijedilo ono najvažnije pitanje, hoće li Hrvatska iduću utakmicu igrati bez gledatelja? Mislim se na susret koji idućem mjeseca trebaju odigrati protiv Turske, na osječkoj Opus Areni.

"Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma. Ovo na Rujevici nije slučajno ispalo", objasnio je, nastavivši:

"Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojednica su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao."

Kad bi se mogla očekivati odluka suda u Rijeci, ali kad i ona od strane UEFA-e, koju najviše čekamo?

"Vjerujem da će odluka biti brza jer svi dokazi su tu, a mi kao savez ćemo sigurno pokrenuti i privatne tužbe za naknadu štete", potvrdio je.

Što se tiče Osijeka, Kustić nije htio komentirati ljutnju Osječana oko suđenja, odnosno smatra kako ne treba u isti koš stavljati reprezentaciju i ligu. Dodao je kako se reprezentacija u Slavoniji uvijek osjećala dobrodošla te da se nada kako će Slavonci i ovog puta imati priliku prisustovati utakmici.

No, kao što je izjavio nešto ranije, šanse za to su zapravo uistinu male.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider