Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GDJE JE ZAPELO?

Predsjednik Hajduka progovorio o pojačanjima: "Novac nije problem, radili smo na dovođenju dva kapitalca"

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić otvorio je dušu na druženju s novinarima.

Lukša Jakobušić (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Već neko vrijeme planirao je predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić, jedno događanje na kojem će ga renomirani novinari koji prate Bile imati priliku pitati sve što ih zanima.

To druženje došlo je danas, a Jakobušić je uistinu otvorio dušu te iskreno odgovorio na ono što zanima ne samo medije nego i navijače ponosa Dalmacije.

Trebala su doći dva kapitalca

Nezaobilazna tema tako su pojačanja za proljetni dio sezone, s kojima navijači nisu zadovoljni. Očekivala su se jaka imena, da bi na kraju sve završilo suprotno. Čak i sam Jakobušić je priznao kako je sam sebi skočio u usta izjavom da se neće dovoditi igrače koje je potrebno guglati, otkrivši kako je za jednog od novih to napravio i sam.

"Nisam zadovoljan prijelaznim rokom. Imali smo tri smjera, izlazne i ulazne transfere te trenera. Leko je postao naš trener i time nam se želja ostvarila. Imali smo osam ili devet izlaznih transfera, tu je Nikoličius napravio izuzetan posao. Nisam zadovoljan jer smo u konačnici doveli tri igrača, a nekad se gadim sam sebi, ali i ja sam morao nekoga guglati. Guglao sam Benrahoua. Doveli smo Ferra i Anella, ali to su sve popune", rekao je Jakobušić, otkrivši da se radilo i na pravim pojačanjima:

"Zašto nismo doveli dva kapitalca? Novac nije bio problem. Jedan je pošao u drugom smjeru, a drugog ćemo pokušati dovesti na ljeto. Ne mogu biti zadovoljan."

Za prvog se može pretpostaviti da je u pitanju Laszlo Kleinheisler, koji je iz Osijeka otišao u grčki Panathinaikos, dok je ime drugog očito poznato samo onima najbližima upravi.

Leko je očekivao pojačanja, ali ona mu nisu obećana

Dosta bure podigla je i izjava trenera Leke kako nije došao trenirati juniore. Iz tog se moglo pretpostaviti da niti on nije zadovoljan onime što ima na raspolaganju.

"Trener je nogometno pametniji od svih nas. Vidi sve i sve mu je jasno. Složio se s tim koji će igrači otići, na kraju nismo uspjeli sve riješiti, ali stigla je ta neka popuna. Mislim da je očekivao igrače, ali nismo mu ih obećali. Ali, i ja sam očekivao da ćemo se ozbiljnije pojačati. Njegove izjave su rečene nakon poraza u teškom trenutku. Kad on to tako kaže ispada da je ljut na Nikoličiusa. Istina je da imamo nikad bolju atmosferu u stožeru, gradu i upravi. Treba nam samo malo ljepila između svih nas. Na kraju smo mogli dovesti još dva igrača, ali nismo htjeli dovoditi tek tako. A sad imamo osam ozljeda", objasnio je.

Dakle, dalo bi se zaključiti da pojačanja mogu doći na ljeto. Samo je pitanje kroz koliki budžet.

"U klubu uvijek nedostaje pet milijuna eura. Svjesni smo svega. Razočarani smo i frustirani jer smo na -11. Možda na kraju bude i -18. Rekli smo da se želimo boriti za trofeje, Kup još imamo. Recimo da je prvenstvo gotovo. Imamo još jednu šansu, posljednju godinu ugovora. Nismo posudili niti jednu lipu, nikad se nismo zadužili. Kupili smo Krovinovića, riskirali smo s tim. Na skupštini smo rekli da će minus biti 13.9 milijuna eura, a ovu ćemo godinu završiti u plusu. Imamo 284 ljudi na platnoj listi", rekao je na tu temu.

Koliko će navijači Hajduka biti zadovoljni ovakvim objašnjenjem, ne možemo znati, no znamo da Hajduk, unatoč pobjedi u Osijeku, i dalje ne izgleda dobro. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider